Web Analytics
scris joi, 03.10.2019

Proiectele gândite de liberalii Sofianu şi Irimia, prezentate marţi, chiar în Pădurea Trivale

# Dr. Irimia: „E un proiect strict pentru cetățeni”

Proiectele gândite de liberalii Sofianu şi Irimia, prezentate marţi, chiar în Pădurea Trivale

Doctorul Tiberiu Irimia și consilierul local Narcis Sofianu au prezentat, marți, presei, chiar la fața locului, cele două proiecte de HCL referitoare la instituirea ariei naturale protejate de interes local Pădurea Trivale, respectiv la extinderea Parcului Trivale.
“Trebuie să conștientizăm importanța Pădurii Trivale pentru orașul Pitești. Ce înseamnă pentru orașul Pitești, pentru cetățeni, pentru copiii noștri și pentru copiii copiilor noștri. Are, pentru orașul nostru, o importanță mai mare poate decât un spital, pentru că, practic, este plămânul verde, este zona care asigură oxigenul pentru o viață sănătoasă în orașul nostru (…). Începem cu demersul de a încerca să declarăm o parte din Pădurea Trivale arie protejată (n.r. – de interes local). Am avut discuții cu toate instituțiile statului de care ține această declarare a zonei, am fost inclusiv la Agenția Națională pentru Arii Protejate și planul l-avem foarte bine făcut. Vrem ca cel puțin o suprafață de 230 de hectare să intre în această zonă protejată pe care vrem s-o denumim pădure-parc. (…) Se vor putea construi aceste spații de agrement, se vor putea construi alei, piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii, zone de relaxare, zone de picnic. Pentru asta putem să facem o dezbatere publică… Nu vrem să politizăm. Nu e un proiect pentru Irimia, nici pentru Sofianu, nici pentru primărie, nici pentru altceva. E un proiect strict pentru cetățeni”, a declarat dr. Tiberiu Irimia din “studioul Pădurea Trivale”, așa cum a numit liberalul perimetrul ales pentru conferința de marți.
„Depindem de două studii științifice și de votul în Consiliul Local. Săptămâna aceasta va fi demarată campania de strângere a 7500 de semnături necesate pentru ca iniţiativele să ajungă efectiv în dezbatere, în Consiliul Local şi supuse votului”. Întrebat de presă dacă priveşte cele 7500 de semnături ca pe tot atâtea potenţiale voturi, consilierul local Narcis Sofianu a mărturisit: „S-ar putea să le vedem şi ca voturi pentru aceia cere vor îndrăzni să voteze împotriva protejării Pădurii Trivale. Va fi un vot negativ pentru cei care vor îndrăzni și de aceea am ales și ne-am documentat atât de mult în ultimele trei săptămâni, am ales căi legale, unde să nu mai depindem de oamenii de la București sau de la Teleorman sau din altă parte. Depindem de două studii științifice, dintre care unul este deja realizat, și de votul în Consiliul Local Pitești”, a precizat Narcis Sofianu.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce ne propune domnul Sofianu si PNL este o alta agresiune asupra padurii Trivale, piste betonate de biciclete, mobilier urban si iluminat public, alei pietonale. Domnilor treziti-va, lasati padurea Trivale in pace ! Fara betoane si asfalt in padure ! Primaria nu are bani sa asfalteze strazile din Balotesti cum de vreme buna cer cetatenii si viseaza asfalt in padure. Domnul Sofianu sa ne spuna ce influenta a avut ca prefect si sef al comisiei judetene de fond funciar domnul Iani Popa de la PNL. Sub semnatura acestui penelist in 2008 zeci de hectare de padure au fost teleportate din tot judetul in Padurea Trivale. Ziarul Jurnalul de Arges a scris pe larg despre asta.
    Sa ne mai spuna domnul Sofianu ce influenta a avut ca sef al Directiei Silvice liberalul Valerian Jinga asupra scoaterilor definitive din fondul forestier a multor suprafete din padurea Trivale. Drept rasplata domnul Jinga a primit trei hectare de padure in padurea Trivale.
    Cei de la PNL au simtit ca este un os de ros si de facut campanie electorala pe seama padurii Trivale. Nu le merge, ani la rand au votat in consiliul local cot la cot cu PSD autorizari de vile si cartiere de vile in padurea Trivale ! Rusine !

    https://jurnaluldearges.ro/situatia-proceselor-cu-retrocedarile-ilegale-din-trivale/

    https://jurnaluldearges.ro/trei-hectare-din-padurea-trivale-au-ajuns-la-fostul-sef-al-directiei-silvice/

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită