Web Analytics

Proiect SUA: Autostradă și cale ferată care să lege Constanța de Gdansk

de | 10.10.2020 20:13 | Actualitate, Economie

Proiect uriaș, anunțat de Statele Unite: O autostradă și o cale ferată care ar urma să lege Constanța de portul Gdansk din Polonia. „Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică, a anunțat Adrian Zuckerman, ambasadorul american la București.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat ambasadorul american la București, prezent vineri la Washington la semnarea Acordului interguvernamental dintre România și Statele Unite.

Citește articolul integral pe rfi.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Iata, cum se-ntoarce roata ! In urma cu vreo 300 de ani, Tarul Petru la fel gandea si realiza : de la Marea Baltica … pan’la Marea Neagra . De fapt, roata se-nvarte pe loc , doar actorii se schimba / ca-n piesele de teatru .