Web Analytics

Proiect prin PNRR pentru dotarea cu mobilier a Școlii Gimnaziale „Ilie Stănculescu” din Râca

de | 22.09.2023 13:35 | Actualitate, Home

COMUNICAT DE PRESA

„PNRR:FONDURI PENTRU ROMANIA MODERNA SI REFORMATA “

UAT COMUNA RACA anunță public semnarea contractului de finanțare nr. 501DOT/2023 pentru proiectul „SCOALA VIITORULUI” – DOTARE CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A “SCOLII GIMNAZIALE ILIE STANCULESCU” IN COMUNA RACA, JUDEȚUL ARGES” (cod F-PNRR-Dotari-2023-0669) depus în cadrul PNRR/2022/C15.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație/Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și /Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Citește și Bancnotele de 500 și de 200 de euro rămân în circulație

Obiectivele proiectului:

  • Asigurarea echipamentelor si a resurselor tehnologice digitale pentru unitatile de invatamant.
  • Asigurarea dotarilor pentru salile de clasa preuniversitare / sala grupa.
  • Asigurarea dotarilor pentru salile de clasa preuniversitare si laboratoarele / atelierele scolare.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 301.454,79 lei, din care, valoarea nerambursabilă finanțată din PNRR este de 301.454,79 lei.

Perioada de implementare aproiectului se realizează în intervalul 28.08.2023-31.12.2024.

Investiția va consta în dotarea cu echipamente TIC pentru organizarea mediului virtual pentru unitatea de invatamant preuniversitar în 5 sali de clasa, mobilier pentru dotarea salilor de clasa din unitatea de invatamant preuniversitar in 5 Sali de clasa, mobilier și material specifice, inclusive chipamente digitale pentru dotarea unui cabinet psihopedagogic.

În urma realizării acestor investiții, va rezulta dezvoltarea educației și se va crea un mediu prielnic desfășurării activităților didactice. Investițiile vor contribui în mod natural la creșterea calității educaționale, cu impact atât asupra elevilor, cât și asupra cadrelor didatice.

Primar –POPESCU NICUSOR – SORIN

primarie@raca.cjarges.ro

Tel.: 0248694083 Fax: 0248694083

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

“PNRR. Finantatde UniuneaEuropeană – UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/ https://www.facebook.com/PNRROficial/

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *