Web Analytics

Proiect. O nouă Judecătorie în Argeş, la Mioveni. Cea de la Costeşti „arată extraordinar”

de | 9.07.2023 07:15 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Zilele trecute, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor instanţelor din Argeş, pentru a cunoaşte problemele cu care aceştia se confruntă.

Citeşte şi: Alina Gorghiu o critică pe Elena Lasconi: „Mi-aş fi dorit ca dânsa să se poată concentra pe finalizarea Bulevardului Pardon”

Magistraţii au ridicat problema deficitului de personal, dar şi a investiţiilor necesare pentru sediile unor instanţe. În acest sens s-a discutat despre oportunitatea înfiinţării unui nou sediu de Judecătorie la Mioveni.


Având în vedere dinamica demografică favorabilă a comunităţi locale, având în vedere că este penitenciarul de la Mioveni acolo, având în vedere dezvoltarea mediului de afaceri şi populaţia pe care ar deservi-o această Judecătorie, cred că e important să ne gândim, împreună cu colegii din CSM, la acest proiect important pentru Argeş, fiindcă ar fi în măsură să reducă numărul de dosare soluţionate de celelalte instanţe existente” – a spus Alina Gorghiu, sâmbătă, 8 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PNL Piteşti.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a afirmat că în foarte scurt timp va fi inaugurată noua Judecătorie din Costeşti, cu finanţare de la Banca Mondială.

Arată extraordinar de bine. E o mândrie pentru judeţul Argeş acest sediu nou, la standarde europene, al instanţei Judecătoriei de la Costeşti. Au fost finalizate în teren lucrările, la 14 iunie. În prezent constructorul realizează anumite remedieri, până la sfârşitul lunii iulie” – a spus d-na Gorghiu, care a dat şi detalii privind costurile bugetare cu branşamente şi dotări.

Sursa foto: Twitter

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *