Web Analytics

Programul NOUA CASĂ 2021: Beneficiarii vor trebui să asigure locuințele pe toată perioada în care beneficiază de finanțare

de | 16.03.2021 09:45 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Beneficiarii programului Noua Casă vor trebui să își asigure locuințele achiziționate pe toată durata finanțării, potrivit unui proiect de hotărâre pus joi în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor. Programul Noua Casă este, în esență, fostul program Prima Casă, dar cu un nou nume și ceva modificări față de programul inițial. De fapt, prin proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică se urmărește modificarea normelor de implementare a programului Noua Casă, cuprinse în HG 717/2009. Una dintre cele mai importante modificări propuse vizează polița de asigurare a locuinței, document pe care beneficiarii programului sunt obligați și în prezent să-l dețină.

 

CITEȘTE ȘI: FC Argeș se apropie la un punct de play-off după victoria de la Dinamo

 

Mai exact, beneficiarii programului Noua Casă vor fi obligați “să asigure locuința achiziționată din finanțarea garantată împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare”.

CITEȘTE ȘI: Documentarul „Colectiv” – primul film românesc nominalizat la Premiile Oscar

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii