Web Analytics

Programele Rabla, Casa Verde şi Rabla pentru Electrocasnice vor avea bugete suplimentate

de | 31.03.2022 07:53 | Actualitate, Economie

Guvernul a aprobat miercuri bugetul Fondului de Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), premierul Ciucă anunțând înainte de ședința Executivului că vor fi finanțate în continuare ”programele deja consacrate şi mult-aşteptate de români, şi anume Rabla, Casa Verde şi Rabla pentru Electrocasnice”.

Citește și: Siguranța rutieră post-pandemie în UE a crescut foarte mult

Premierul Nicolae Ciucă a mai precizat că se vor lansa sesiuni noi din programele care vizează sistemele fotovoltaice, transportul public electric, infrastructura verde şi gestionarea deşeurilor, iar unele dintre aceste programe vor avea bugete suplimentate.

Într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului la finalul ședinței de guvern se precizează că Programele AFM vor avea anul acesta un buget de aproximativ 2,7 miliarde de lei, ”sumă care va fi utilizată atât pentru onorarea angajamentelor rezultate din sesiuni anterioare, cât şi pentru continuarea programelor deja consacrate şi pentru finanţarea unor programe noi”.

Potrivit Ministerului Mediului, vor mai primi finanţare programe vizând:

Dezvoltarea infrastructurii velo în România. Finanţare piste de biciclete – 500 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanţare în anul 2022.

Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţile din mediul urban – 50 de milioane de lei pentru asigurarea bugetului necesar lansării unei sesiuni noi în anul 2022. Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin împădurirea terenurilor – 200 de milioane de lei pentru organizarea unei  sesiuni de depunere a proiectelor în cadrul programului privind împădurirea terenurilor în 2022. Protecţia speciilor de floră şi faună sălbatică – 70 de milioane de lei pentru asigurarea bugetului necesar lansării sesiunii de finanţare în cadrul Programului privind protecţia speciilor de faună sălbatică.

Citește și: Propuneri pentru creșterea independenței Europei din punctul de vedere al resurselor

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole