Programarea on-line a oficierii căsătoriilor civile la Pitești

de | 21.03.2017 12:18 | Politica si Administratie

casatorii onlinePotrivit anunțului făcut pe pagina sa de Facebook de primarul Cornel Ionică, începând cu 01.04.2017, municipalitatea și-a propus să implementeze un concept nou, care să vină în întâmpinarea potențialilor beneficiari, și anume : programarea on-line a oficierii căsătoriilor civile.

Implementarea programării căsătoriilor on-line, prin intermediul site-ului Primăriei Municipiului Pitești își propune simplificarea procedurilor necesare oficierii căsătoriei civile si ușurarea accesului cetățenilor la informațiile de larg interes.
Cuplurile care doresc să își oficieze căsătoria în municipiul Pitești, vor avea alternativa programării acesteia on-line în data și la ora pe care o doresc. Astfel, viitorii soți pot să fixeze, în detaliu, toate amănuntele spre a nu lăsa nimic la voia întâmplării cu ocazia unui asemenea eveniment deosebit.Cei care accesează aplicația trebuie doar să aleagă data și ora disponibilă la care doresc oficierea căsătoriei. Formularul electronic impune completarea numelui, a CNP-ului fiecăruia dintre soți, a adresei de e-mail și a numărului de telefon al unuia din solicitanți. Aceștia vor primi prin e-mail, la adresa specificată mesajul conținând confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la oficiul Serviciului Stare Civilă pentru depunerea actelor conform cerințelor legale.
Rezervarea on-line se poate face cu cel puțin 12 zile înainte de data căsătoriei. Pe același site se afișează și informațiile referitoare la documentele, declarațiile, termenele și condițiile necesare oficierii căsătoriei. Tot on-line se poate solicita anularea sau reprogramarea căsătoriei, cu cel puțin 11 zile înainte de termenul oficierii acesteia.

Facem mențiunea că neprezentarea cu cel puțin 11 zile înainte de data programată a căsătoriei, a ambilor parteneri, având asupra lor documentele solicitate, conduce la anularea automată a rezervării efectuate on-line. Informatizarea acestui serviciu al primăriei se adresează tuturor piteștenilor, dar în primul rând tinerilor, principalii utilizatori ai mediului virtual, aceștia reprezentând și majoritatea celor care pășesc pragul Serviciului de Stare Civilă pentru oficierea căsătoriei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii