Web Analytics
scris sâmbătă, 04.11.2023

Program pentru reducerea abandonului școlar. Proiectele se depun până la 30 noiembrie

Din 1 noiembrie, Ministerul Educației a deschis apelul „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) Runda a II-a – Școli mici”. Proiectele pot fi depuse până la data de 30 noiembrie 2023 de către unități de învățământ preuniversitar de stat.

Program pentru reducerea abandonului școlar. Proiectele se depun până la 30 noiembrie

Unitățile de învățământ eligibile vor fi sprijinite printr-un gran pentru diverse activități și prin achiziții centralizate, realizate de Ministerul Educației.

Citește și Concurs internaţional la Câmpulung

„Alocarea financiară pentru apelul de proiecte este de 25 de milioane de euro, iar pentru achizițiile centralizate – de maximum 25 de milioane de euro, însumând un total de 50 de milioane de euro dedicate sprijinirii școlilor mici”, transmite Ministerul.

Potrivit unei postări de pe pagina de facebook a Ministerului Educației, programul vizează „reducerea absenteismului; creșterea rezultatelor școlare, inclusiv recuperarea pierderilor în învățare/întârzierilor în dezvoltarea competențelor de bază (scris, citit, socotit), respectiv a competențelor corespunzătoare vârstei elevilor; creșterea motivației elevilor pentru învățare și continuarea studiilor; dezvoltarea abilităților socio-emoționale, inclusiv autonomie, perseverență, abilități sociale, comunicare și colaborare”.

Mai multe informații găsiți pe site-ul Ministerului Educației.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *