Web Analytics
scris luni, 27.03.2023

Program Ceaikovski și Brahms, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 30 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic extraordinar. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției revine Walter Hilgers (Germania), solistul serii fiind pianistul Horia Maxim. În program: P. I. Ceaikovski – Concertul pentru pian și orchestră Nr.1, în si bemol minor, Op.23 și J. Brahms – Simfonia Nr.3, în Fa Major, Op.90 – se arată într-un comunicat de presă al Filarmonicii Pitești.

<strong>Program Ceaikovski și Brahms, la Filarmonica Pitești</strong>

Citește și: Vremea schimbă data Simfoniei Lalelelor. Festivalul florilor va fi în perioada 21-23 aprilie

„Născut în Germania, la Stolberg/Rhein, Walter Hilghers este absolvent al Academiei de Muzică din Aachen, la clasele de tubă, pian şi contrabas. A fost profesor de tubă şi muzică de cameră pentru suflători la universităţile de profil din Düsseldorf, Aachen, Lübeck, Hamburg şi Weiman. A dirijat orchestrele filarmonicilor din Zagreb, Monte Video, Berlin, Viena, Munchen, Nissa, Bucureşti,  Buenos Aires, Frankfurt ș.a. În 30 de ani de activitate orchestrală, a fost interpret sub bagheta lui Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, André Previn, Pierre Boulez, Georg Solti, James Levin, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Bernhart Haitink și Günter Wand. Ca pedagog, solist, interpret de muzică de cameră şi dirijor, a străbătut Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Australia şi Asia. Împreună cu Ansamblul de suflători „German Bras”, pe care l-a fondat, a avut reprezentaţii în concerte, înregistrări audio şi video, recunoscute în întreaga lume. Este director artistic onorific al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Horia Maxim

Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist, colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din România, cât şi ca partener al unor interpreţi români şi străini: Ion Bogdan Ştefănescu, Johnny Răducanu, Richard Galliano şi Mario Caroli. Muzician de renume, a susţinut recitaluri și concerte în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Japonia, participând la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care „Festivalul Enescu”, „Nuova Consonanza”, „Bucharest Music Film Festival” și „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”. A înregistrat partituri celebre pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii, ca „Youth Without Youth”, în regia lui Francis Ford Coppola. A mai avut colaborări cu FilarmonicaPiteşti, atât în concerte camerale, cât şi simfonice” – potrivit sursei citate.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul fiind de 50 lei sau 40 lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 lei, respectiv 20 lei.

                                                        

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *