Web Analytics

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Cum va fi vremea și când încep să crească temperaturile

de | 19.01.2021 09:57 | Actualitate

Temperaturile vor fi scăzute în majoritatea regiunilor țării, săptămâna aceasta, până vineri, apoi cresc în weekend. În următoarea săptămână de prognoză, temperaturile scad față de sfârșitul săptămânii, dar nu va mai fi ger, minimele fiind ușor negative.

CITEȘTE ȘI…Circulație ÎNTRERUPTĂ pe drumul spre Băbana! Se TAIE arborii din zona drumului a Pădurii Trivale

În Banat, săptămâna aceasta este vreme deosebit de rece, caracterizată prin valori maxime de -3…-2 grade și minime de aproximativ -9 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 21 – 23 ianuarie, când se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 11…12 grade, iar a celor minime de 4…5 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în ușoară scădere, astfel încât, în intervalul 24 – 31 ianuarie, temperaturile maxime vor fi de 6…8 grade, iar minimele nocturne vor scădea, în medie regională, spre -1 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va deveni semnificativă după data de 23 ianuarie, astfel încât, în a doua săptămână a intervalului de prognoză, acestea se vor semnala frecvent.

## Cum va fi vremea la munte

La munte, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3…4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1 grad. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade. În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

CITEȘTE ȘI…A cincea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech va ajunge în România

În Muntenia, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor marca o creștere importantă. Maximele termice vor crește de la medii de -2…-1 grad, la medii de 10…11 grade, iar cele minime, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 3…4 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 6…8 grade și ale minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii