Web Analytics

Profesorii vor primi doar 13% creștere salarială de la 1 ianuarie

de | 7.12.2023 22:59 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Profesorii ar putea primi doar 13% creștere salarială, de la data de 1 ianuarie 2024, față de 40% cât prevedea Ordonanța de Urgență adoptată în plină grevă.

Citește și: Final de proces pentru clanul Boceanu din Câmpulung. Un proxenet a „închiriat” o victimă pentru 8.000 de lei şi a scăpat nepedepsit


Guvernul Ciolacu ar pregăti o majorare de 13% a salariilor de bază, de la 1 ianuarie, pentru profesori și angajații din Învățământ, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Finanțelor, consultat de Edupedu.ro. Proiectul prevede și o majorare pentru luna august, cu 7%, în condițiile în care în septembrie 2024 sunt programate alegerile locale.

Citește și: Percheziții DNA la Direcția Antifraudă București din cadrul ANAF


Prevederea din draftul OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative: “Prin derogare de la prevederile alin. (1) și de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează: a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023; b) începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *