Web Analytics

Profesor la Facultatea de Jurnalism din București, acuzat că umilește studenții

de | 18.03.2023 11:51 | Actualitate, Home

Unul dintre cei mai vechi profesori ai Facultății de Jurnalism din București este acuzat că umilește studenții. Un grup de aproape 60 de studenți au trimis o scrisoare deschisă în care semnalează „comportamentul abuziv” al profesorului universitar Marian Petcu., conform Realitatea.Net. Ei susțin că dascălul i-ar fi făcut „proști“ în timpul cursurilor, în repetate rânduri.

Citește și: Un fost jucător în Liga 1 a murit  la 42 de ani

În scrisoarea deschisă prezentată de Edupedu.ro, studenții susțin că „în cadrul cursului intitulat «Metode și Metodologii de Cercetare», de luni, 13 martie 2023, care a avut loc la Rectoratul Universității din București, de la ora 14:00, domnul profesor universitar doctor Marian Petcu a avut o serie de afirmații total nepotrivite, mai ales din partea unui profesor, în mediul universitar. Concret, domnul Marian Petcu ne-a spus nouă, studenților prezenți în Amfiteatru, în repetate rânduri, faptul că suntem „proști”. Domnia sa a susținut și faptul că „ați intrat proști la facultate, dar ieșiți de aici și mai proști”.   „Unei colege i-a spus că „te bag aici” (făcând referire la un fel de dulap, negru, în care sunt componentele ce țin de ordin tehnic al Amfiteatrului). În momentul în care colega noastră i-a spus domnului profesor universitar Doctor Marian Petcu faptul că dânsul nu are acest drept, domnul Petcu a spus: „Îmi fac (acest drept)”, se mai arată în scrisoarea elaborată de studenți. Mai mult decât atât, aceștia susțin că trei din cei prezenți la curs „am decis să părăsim Amfiteatrul, neputând și nedorind să fim martorii unui asemenea limbaj și comportament, mai ales în mediul universitar”.

Citește și: Un argeşean a fost găsit carbonizat în casa mistuită de flăcări!

Conducerea universității a reacționat după plângerea studenților. Rectorul Universității din București a anunțat că va solicita Comisiei de Etică o analiză a cazului. Contactat de jurnaliști, profesorul Marian Petcu a explicat că n-a intenționat să jignească studenții și că a glumit cu ei, pe un ton părintesc.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *