Comunitatea Universităţii din Piteşti a fost în stare de şoc, după ce Andrei un student de 23 de ani de la specializarea Psihologie din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, s-a sinucis ieri dimineaţă. Acesta s-a spânzurat în căminul de pe Gheorghe Doja. Ioana Fratea, lector universitar doctor în cadrul Facultăţii de Psihologie, a transmis un mesaj emoţionant în memoria lui Andrei, cel care i-a fost student, pe rețeaua de socializare.
„Depresia și anxietatea reprezintă „cancerul”zilelor noastre. Este un „cancer” tăcut, care îți consumă întreaga ființă, fără ca cei din jurul tău să poată să realizeze acest fapt, de cele mai multe ori! Din nefericire, azi, studentul meu a plecat din această lume mult prea devreme, mult prea crunt, pentru că a pierdut lupta cu boala!
Citește și Pitești. Student găsit mort în căminul de pe Doja
Da, de multe ori am stat și m-am gândit la faptul că a fi profesor de Psihologie nu înseamnă a fi terapeutul studenților tăi, dar, ce nu înțelege multă lume, nu înțelege că a fi psiholog înseamnă a avea o anumită structură a personalității, un anumit nucleu empatic, o anumită înclinație în a percepe durerea și suferința! Mai mult de atât, mulți dintre studenții la Psihologie vin să studieze pentru a găsi răspunsuri la experiențele avute, pentru a căuta explicații, pentru a găsi sau redescoperi țelul, sensul!
Prea puțin interes este din păcate pentru sănătatea mintală, prea puțini dintre noi mai suntem oameni! În goană după senzațional uitați esența, sunt copii care mor pentru că durerea lor a fost atât de mare încât nu au mai putut continua călătoria aceasta numită viață! Sunt în fața acestei tragedii și cu durere în suflet, pot spune decât-Drum lin în lumină, eu nu te voi uita! Dumnezeu să-l ierte!” a scris profesoara.
Emoționant mesajul doamnei lector doctor „decât” că acel „decât” de la final arata un alt tip de cancer care în ultimii ani pătrunde și în mediile așa-zis academice.
Păi și dumneata ce-ai făcut să-l salvezi…? Nimic…
„Dăcât atât” poate spune „duamna” profesoară…
Vai de școala aia!
Păcat ca a fost studentul acelei profesoare….care,nu a avut nimic de spus???!!! cu mult înainte de….”DECAT”
Ar fi fost dumneai „omul” din psihologul pregatit daca observa din timp problema.
Este imorala aceasta deontologie, aceasta practica de oportunism pentru publicitate a doamnei profesor.