Web Analytics

Producția Uzinei Dacia, oprită temporar din cauza crizei de componente electrice

de | 13.04.2023 15:41 | Actualitate, Economie, Home

Uzina Dacia de la Mioveni își va închide porțile. Producția se oprește temporar din cauza dificultăților de aprovizionare cu diverse componente. Este vorba mai ales despre semiconductori, care, de cele mai multe ori, sunt importați din China, a relatat Luiza Cergan, miercuri dimineață, la Știrile B1 TV.

Citește și Vitrine cu produse de panificație vor fi amplasate în Pitești

Lider sindical, pe B1 TV: „Capacitatea uzinei este de 1.400 de vehicule pe zi”

Viorel Ungureanu, lider Sindicatul Dacia, a vorbit despre oprirea producției, într-o intervenție pe B1 TV.

„Programul Uzinei Dacia se va opri în perioada 13-18 aprilie. Este legat și de Sărbătorile de Paște. Mai exact, producția se va opri pentru două zile datorită crizei componentelor electronice (…). Cred că pentru luna aprilie, cam atât”, a spus sindicalistul.

Întrebat dacă se va prelungi această perioadă, el a adăugat: „Nu știm, această situație o vom face lunar. Există la nivel de management de la Dacia o celulă de criză și ne va comunica programul pe fiecare lună. Decât că pentru luna aprilie cele două zile nu au fost acoperite cu piese care beneficiază tot Grupul Renault”.

Întrebat dacă angajații își vor primi banii pentru cele două zile, Viorel Ungureanu a explicat: Salariații vor beneficia de prevederile contractului colectiv de muncă. Salariații vor rămâne la domiciliu vor fi plătiți cu 85% și tichet de masă”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *