Web Analytics

Producătorii din România de băuturi îşi pot înregistra produsele în Registrul de Ambalaje

de | 6.10.2023 16:58 | Actualitate, Home

RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR), anunță că Registrul de Ambalaje este acum deschis pentru producătorii de băuturi în scop SGR din România. Toți producătorii din România de băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, își pot înregistra acum produsele lor SGR în platforma RetuRO. Potrivit unui comunicat de presă transmis de companie, înregistrarea este gratuită doar până la 1 ianuatie 2024, ulterior se va percepe taxa stabilită conform contractului de prestări servicii între RetuRO și producători.

Pentru a începe procesul de înregistrare, producătorii trebuie să acceseze site-ul RetuRO și să se logheze în contul lor personal; ulterior, în categoria Profilul Meu, va fi disponibil un ghid, care arată care sunt pașii de parcurs în platformă pentru înregistrarea cu succes a produselor SGR. Producătorii au două opțiuni de a înregistra produsele: individual sau multiplă. În cazul producătorilor cu mai multe produse de înregistrat, înregistrarea multiplă este de obicei opțiunea recomandată, pentru că se pot adăuga mai multe produse progresiv și să pot încărca toate produsele pentru o înregistrare simultană. Finalizarea cu succes a înregistrării produselor în platformă va fi semnalată prin primirea unui email de confirmare.

Citește și UE: Au început înscrierile pentru obținerea permisului gratuit de călătorie – pentru tineri născuți în 2005

RetuRO încurajează toți producătorii să aleagă optiunea favorabilă nevoilor lor, în funcție de profilul afacerii și să finalizeze înregistrarea produselor cât mai curând posibil. De asemenea, este foarte important ca informațiile furnizate de producători în Registrului de Ambalaje SGR să fie corecte și exacte pentru că, ulterior, aceste date vor fi folosite pentru recunoașterea produselor SGR la toate punctele de colectare, inclusiv la automatele de preluare a ambalajelor de băuturi (RVM); așadar, implicarea producătorilor în acest proces este crucială pentru buna funcționare a Sistemului Garanție-Returnare în România.

Misiunea RetuRO este de a implementa cel mai mare proiect de economie circulară al României – Sistemul de Garanție-Returnare. Cu ajutorul acestui proiect, România va beneficia de un mediu mai curat și mai verde și va atinge țintele de colectare și reciclare impuse la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. Sistemul de Garanție-Returnare va impulsiona piața de reciclare din România, oferind cantități semnificative și de calitate de materie primă”, a transmis RetuRO.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. este o companie creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *