Web Analytics
scris joi, 23.11.2023

Procurorul a cerut condamnare cu executare pentru Stelică Crăciun în procesul cu primarul din Mioveni

Fiindcă nu e dispus să efectueze muncă în folosul comunității, o condamnare cu suspendare nu mai e posibilă – ne-a precizat avocata edilului Ion Georgescu

Joi, 16 noiembrie, la Judecătoria Pitești a fost programat un nou termen în procesul pe care edilul-șef Ion Georgescu, respectiv UAT Mioveni, l-a intentat lui Stelică Crăciun, cumnatul primarului din Mărăcineni, sub acuzația de violare a sediului profesional. Vă reamintim că, în luna februarie a anului trecut, edilul-șef al orașului Mioveni a anunțat că a fost victima unei agresiuni în biroul său, peste el intrând, seara târziu, numitul Stelică Crăciun. Iar pentru fapta respectivă acesta este pasibil acum de o condamnare cu executare.

Procurorul a cerut condamnare cu executare pentru Stelică Crăciun în procesul cu primarul din Mioveni

Aflat în arest, primarul Gorgescu nu a venit la proces

Ei bine, joia trecută, pronunțarea a fost amănată, pentru depunerea de concluzii scrise, până la data de 28 decembrie, fiindcă a fost respinsă cererea avocatei d-lui primar, Ingrid Alexandrescu, de acordare a unui nou termen de judecată. Conform spuselor sale, ea nu s-a putut prezenta la proces din cauza unor motive medicale, având o programare la o consultație.
Aflat în arest preventiv, nici primarul suspendat Ion Georgescu nu a venit la Judecătorie. A fost, însă, prezent inculpatul, care nu-și recunoaște vina.

„Stelică Crăciun se declară nevinovat, motiv pentru care nu a fost de acord când l-a întrebat judecătorul dacă ar fi dispus să efectueze muncă în folosul comunității, el apreciind că n-a existat nicio faptă penală. Astfel încât procurorul a cerut condamnarea lui cu executare. Pentru că legea nu dă posibilitatea ca instanța să-i dea condamnare cu suspendare inculpatului care declară că nu dorește să presteze muncă în folosul comunității. Procurorul a mai spus că este o faptă foarte gravă ceea ce a făcut Stelică Crăciun, că nu poți intra intr-o instituție noaptea, în afara programului, și să refuzi s-o părăsești în momentul în care ți se cere. El a zis că a părăsit instituția imediat, dar nu e adevărat” – ne-a spus avocata Ingrid Alexandrescu.
Dacă va fi găsit vinovat, Stelică Crăciun riscă închisoarea de la trei luni la doi ani. Iar în cazul său, așa cum s-a precizat, nu mai poate fi decât pedeapsa cu executare.

Citește și Stelică Crăciun a cerut aprobare la IPJ Argeş să-i ducă pachet în arest primarului Ion Georgescu

Citește și Exclusiv. Stelică Crăciun a fost prins conducând cu permisul suspendat. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...