Web Analytics

Procurorii continuă protestele și iau în calcul forme mai severe

de | 26.06.2023 21:58 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Procurorii continuă protestele și iau în calcul forme mai severe, după ce Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede modificarea condițiilor de pensionare ale magistraților.

În urma deciziei Camerei Deputaților, procurorii-șefi ai DNA și DIICOT, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel din țară și prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunale, reuniți la sediul Parchetului General, au decis să continue protestele, pe fondul nemulțumirilor legate de efectele pe care actul normativ le va avea asupra sistemului judiciar.

Citește și: Un argeșean gonea cu 147 km/oră în localitate! Poliția i-a pus frână

Procurorii nu resping ideea adoptării unei legislații privind sistemul de pensii, însă au subliniat faptul că noua lege ar crea „disfuncționalități majore în sistemul judiciar, atât prin pensionarea imediată a unui număr semnificativ de judecători și procurori, cât și prin afectarea severă a capacității de atragere în profesie de noi magistrați, cu riscul producerii unor consecințe grave, pe termen lung, pentru buna funcționare a sistemului judiciar, grevat oricum de o criză de personal fără precedent”.

S-a decis, astfel, continuarea protestelor și, posibil, adoptarea unor forme mai severe de manifestare. „În condițiile în care prevederile noii legi vor adânci problemele generale de sistem, legate de lipsa acută de resurse umane și de condițiile din ce în ce mai dificile de muncă generate de acestea, se va avea în vedere adoptarea unor forme mai severe de protest”, precizează Parchetul General într-un comunicat.

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților, a fost retrimis la Senat, pentru dezbaterea și pronunțarea asupra noilor texte introduse, în procedură de urgență.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *