Web Analytics

Procurorii au dus daruri victimelor traficului de persoane de la centrul Ianei Matei

de | 6.11.2020 10:30 | Actualitate

Sâmbătă, 31 octombrie, mai mulți procurori care fac parte dintr-un grup de motocicliști au dus daruri, în mod voluntar, la centrul pentru victimele traficului de persoane Reaching Out Romania din Argeș, centru înființat de Iana Matei, cunoscută pentru lupta sa împotriva traficului de persoane. În curând, procurorii vor trimite și tablete pentru ca fetele traficate să poată urma și cursurile online.

   Citește și.  Nea Costică Istrătescu: jonglerii cu statutul AJVPS Argeş / „Funcţionăm după un statut măsluit!”

„Procurorii au venit și au adus daruri pentru fete și ne-au întrebat dacă avem nevoie de tablete pentru școală. Noi avem 3 tablete primite de la școală și au spus că ne vor aduce și ei, nu știu câte, nu știu când. Tabletele vor veni. A fost un număr impresionant de lucruri care s-au adunat în această acțiune. Au venit, au interacționat cu fetele. Au adus rechizite, bocanci de iarnă, geci, culori, acuarele pentru activități extrașcolare. Majoritatea lor sunt din București, dar ei sunt uniți într-un club al motocicliștilor, deci sunt din toată țara”, ne-a povestit Iana Matei.
Centrul Reaching Out din Argeș adăpostește acum 6 fete care merg la școală. „Fetele au fost foarte încântate, s-au bucurat de daruri, dar s-au bucurat în special de faptul că procurorii le-au acordat atenție. De regulă, când mergem la DIICOT, fetele sunt părți vătămate în dosare de trafic și există o tensiune. Acum chiar s-au simțit foarte bine că au putut să vorbească cu procurorii de care se temeau, în alte condiții”. Vizita procurorilor s-a desfășurat doar în curtea centrului.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii