Web Analytics

Procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB se rejudecă

de | 28.03.2023 16:56 | Actualitate, Home, Sport

Procesul dintre CSA Steaua și FCSB se reia de la zero, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție. În urma deciziei, dosarul va fi trimis la rejudecată la prima instanță, Curtea de Apel București.  După mai multe amânări, ÎCCJ a decis, marți, că dosarul procesului în privința palmaresului, dintre CSA Steaua și FCSB, necesită rejudecarea. Potrivit gsp.ro, instanța a decis rejudecarea dosarului, care va merge, astfel, la Curtea de Apel București pentru a primit un nou verdict.

Citește și: Câmpulung. Bărbat trimis în judecată după ce a dat foc lucrurilor din apartament 

În 2014, ÎCCJ a decis că FCSB a folosit ilegal marca Steaua București, astfel că i-a fost retras dreptul de folosință clubului lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi interzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali. FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a început pe 2 martie judecarea acestuia.

Citește și: Gimnastele piteștene, medaliate cu aur, argint și bronz la campionatele naționale de gimnastică artistică si acrobatică

FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA. Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *