# Primarul din Cicănești dezvăluie că punerile în posesie făcute de Silvic în zonă ar duce către oameni influenți, judecători și avocați
Un proces de calomnie recent încheiat, dintre un primar și un șef de ocol silvic, ambii cu influență în zonă, scoate la iveală lucruri incredibile despre punerile ilegale în posesie din stațiunea Molivișu. Executat fără milă în primă instanță de Judecătoria Curtea de Argeș, care l-a condamnat la plata sumei de 1,5 miliarde de lei, primarul comunei Cicănești, Ion Ionescu, a câștigat la Curtea de Apel Pitești. Aici a fost achitat, prin sentință definitivă, în procesul de calomnie pe care i l-a intentat șeful OS Vidraru, Daniel Șerbănoiu. Interesant este că mărul discordiei a fost o suprafață de 14 hectare pe care Primăria Cicănești o avea, prin hotărâre judecătorească, în zona pârtiei Molivișu. Numai că șeful OS Vidraru nu a fost de acord să cedeze această suprafață, iar motivul, dezvăluie primarul din Cicănești, ar fi acela că acolo ar fi fost puși în posesie, chiar de către Silvic, mai mulți oameni cu influență, printre ei aflându-se judecători și avocați.
„Când mi-am măsurat poiana, am găsit numai 62 de hectare, 14 hectare lipsă. Între timp ei au dat terenul la alții!”
„Totul a început de la o nepunere în posesie a unor terenuri. Eu am făcut un pic gura mai mare și era firesc să o fac, pentru că îmi apăram bunurile comunei Cicănești, și el m-a dat în judecată. Că l-oi fi făcut comunist, că ce oi fi zis eu pe acolo… I-am zis: «Băi, sunteți comuniști, am hotărâri judecătorești, am documente, voi le-ați dat (terenurile) și tot voi sunteți derbedei?». Vai de mine, i-am șifonat imaginea lui Șerbănoiu! El are pe alții în spate! Am rămas uimit de daunele pe care mi le-a dat de plătit o judecătoare de la Curtea de Argeș. Dar ce am făcut, am omorât pe cineva?”, ne-a spus primarul Ion Ionescu (foto). Solicitat să ne descrie motivul care a stat la originea acestui proces având ca obiect o acțiune în răspundere delictuală, edilul ne-a relatat:
„Este vorba despre terenul Primăriei Cicănești, care se învecinează cu pârtia de la Molivișu! A fost un schimb, prin anii 82-85, nu mai rețin bine, între Primăria Cicănești și Consiliul Popular Județean, prin care ni s-a dat terenul din punctul Molivișu, în suprafață de 76,5 hectare, și ne-au luat din punctul Comarnic- pădure, în suprafață de 76,5 hectare. Un schimb făcut, deci, pe timpul comuniștilor. Pe baza acelui schimb, eu am câștigat procesul acela. Când mi-am măsurat poiana, am găsit numai 62 de hectare, 14 hectare erau lipsă. Între timp, Silvicul a dat terenul la alții! Nu mi-au făcut procesul-verbal de punere în posesie între ocoale și nu am putut să fac amenajamentul silvic, pentru că nu au vrut să semneze. Au dat terenul la alții…Au pus pe alții în posesie. Judecători, avocați, pe Erbașu… oameni cu influență. Numai că i-au pus pe terenul Primăriei Cicănești, situat strategic chiar lângă pârtia de schi de la Molivișu. Silvicul i-a pus pe alții în posesie și eu acum nu pot să marchez sau să fac un amenajament silvic, pentru că nu vor marile ocoale silvice… Le-am zis: până vă «rezolvați cazurile, că sunteți în litigiu, voi trebuie să mă respectați pe mine, că eu am o hotărâre definitivă. Eu mi-am câștigat un drept legal, cu o hotărâre definitivă irevocabilă, voi luați în considerare un titlu dat la apelul de seară, de prefectură sau ocoale silvice. Eu sunt recunoscut de o instanță». Și acum sunt încurcat și nu pot să marc, să bag în circuit, în amenajamentul silvic, pentru că Ocolul Silvic Vidraru nu binevoiește …”
„Șerbănoiu făcea pe fata mare… Se dădea că nu știe. Cică i-am stricat imaginea…”
„Evident că m-am certat. Eu sunt și o fire mai acidă așa, când am dreptate, nu țin cont de nimeni. Mi-am ieșit din pepeni și m-a costat. M-au costat munții Comarnic – acolo am făcut noi schimb cu Molivișu, că de acolo ne-au luat comuniştii 200 de hectare și ne-au dat 150. Dar din Moliviș, unde mai aveam 14 hectare, nu a vrut Regia Romsilva, prin Şerbănoiu, Chiriloiu și alții care au mai fost, să îmi dea… M-a pus în posesie executorul judecătoresc, dar eu nu pot să beneficiez pentru că Ocoalele Silvice Curtea de Argeș și Vidraru nu vor să mă recunoască drept proprietar. Pe mine, Primăria Cicănești, care am hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Sunt stat în stat. Cei de la Pădure au crezut întotdeauna că e statul lor. M-am plictisit să mă duc ca milogul. Ei sunt boierii și noi suntem țăranii ăia și ei au făcut ce au vrut, de fapt, cu aurul verde al României și fac în continuare. Eu cu dreptatea, eu cu hotărâre judecătorească și tot pe mine mă execută. Am avut discuții cu Șerbănoiu, că nu mă punea în posesie, zicând că e terenul ocupat. Venea cu jurista, am trasat trei variante care să fie convenabile ambelor părți. Însă până s-a terminat procesul, ăștia de la Silvic au dat din terenul ăla la alții. E corect așa ceva? Șerbănoiu făcea pe fata-mare… Se dădea că nu știe. Cică i-am stricat imaginea. Nu, nu l-am jignit. Eu apăram proprietatea Primăriei Cicănești. I-oi fi zis așa în privat. Dar ce, era o jenă? Eu nu știu ce interes avea el. Eu aveam interesul de a apăra bunurile comunei. Erau bunurile primăriei, câștigate pe drept…”, ne-a declarat primarul comunei Cicănești, Ion Ionescu.
Şeful OS Vidraru, iritat că l-am sunat
Am dorit să stăm de vorbă și cu Daniel Șerbănoiu, șeful Ocolului Silvic Vidraru, pentru a comenta afirmațiile primarului de la Cicănești și deznodământul procesului. Contactat telefonic, șeful Ocolului Silvic Vidraru nu a dorit să comenteze, rezumându-se să ne-o reteze scurt: „Așa, și? E o problemă personală, nu vă interesează pe dumneavoastră!”. După aceea ne-a închis telefonul.
0 Comentarii