Web Analytics
scris luni, 20.02.2023

Probleme generate de noile scannere în prima zi de plată cu cardul de energie

Românii care au primit cardurile de energie au putut să facă primele plăți ale facturii începând de astăzi. Marea operațiune a cardurilor de energie a început însă cu stângul, din cauza angajaților de la poștă. Mulți angajați spun că nu știu încă cum să folosească acele cititoare.  Și, mai grav, poștașii nu au primit 7000 de scannere care ar trebui să ajungă în aceste zile, iar românii spun că a început cu stângul această operaţiune.

Probleme generate de noile scannere în prima zi de plată cu cardul de energie

Citește și: Pitești. Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean a fost extinsă

„Sunt lucruri inerente oricărui început de drum, pentru că, într-adevăr, spre exemplu, facturile mai vechi, noi am spus că inclusiv cele din luna septembrie 2022 pot să fie primite pentru decontare.  Aceste lucruri se vor regla în timp și spun încă o dată, că pot să fie inclusiv facturi și datorii restante plătite de la furnizorii de energie cu luna septembrie 2022.  Iar în ceea ce privește utilizarea cititoarelor optice, situația este în felul următor: ele sunt ajunsă în țară, însă am prins anul chinezesc, ele sunt aduse din China și ne-a încurcat rău.  Sunt două săptămâni în care nimeni nu lucrează acolo și fabrica a fost închisă, dar ele sunt ajunse în țară și vor fi distribuite în această săptămână către toți poștașii din mediul rural.  Până atunci, noi am pus la dispoziție dovada serviciilor de mandat poștal, care poate fi completată de mână. Deci sub nicio formă nu am încurcat mecanismul, pentru ca să nu se poate face plățile.  Până la această oră, peste 3000 de beneficiari deja au făcut plăți, iar valoarea este de peste 1,5 milioane lei decontată astăzi la facturile de energie, am spus peste 3000 de plăți.  Pentru plata facturii, se face planificare, inclusiv la call-center și prin intermediul poștașului se poate planifica direct cu beneficiarul nostru aceste tipuri de decontări, de plăți din ajutorul de încălzire.  Din această perspectivă, suntem deschiși ca să găsim orice formă convenabilă pentru beneficiar, să-și poată achita facturile”, a explicat ministrul investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, luni, la Antena 3 CNN.

Citește și: Ce mărturisește o pacientă care crede că i s-a implantat un stimulator cardiac  de la un cadavru: „Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară”

De asemenea, ministrul a prezentat modalitatea în care vor fi folosite cardurile în zonele în care nu există acces la internet. „Poștașul va avea cu el factura fiscală, chitanța și dovada serviciilor de mandat poștal și le va completa de mână. Când se va întoarce la oficiul poștal, acesta va introduce datele notate în sistemul informatic”, a explicat Marcel Boloș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *