Web Analytics
scris duminică, 30.06.2024

Probele scrise ale Bacalaureatului 2024 încep luni, 1 iulie

Ministerul Educaţiei a anunţat că probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatului se vor desfăşura între 1 – 5 iulie în 477 de centre, iar 134.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune. Ei au prezentat şi calendarul de desfăşurare al examenelor scrise.

Probele scrise ale Bacalaureatului 2024 încep luni, 1 iulie

Astfel, pe 1 iulie are loc proba la limba şi literatura română, pe 2 iulie – proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: matematică şi istorie), pe 4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, sociologie şi psihologie). De asemenea, în 5 iulie este programată proba de limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

Citește și: Localitățile care primesc bani de la CJ Argeș

„Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate)”, a menţionat sursa citată.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au adăugat că probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Afișarea rezultatelor

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Citește și: Martori ai Parchetului într-un dosar de braconaj, doi vânători au fost suspendaţi pe trei ani din AJVPS Argeş!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită