Web Analytics

Probele orale de la Bacalaureat, echivalate cu notele din timpul liceului

de | 9.06.2023 16:44 | Actualitate, Home

Sindicaliştii rămân pe poziţii. Continuă greva, în ciuda faptului că li s-a promis ceva mai mulţi bani de la 1 ianuarie. Mii de oameni au ieşit şi astăzi în stradă în semn de protest. Între timp Ministerul Educaţiei a propus  echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu, iar evaluarea de clasa a VI-a ar urma să nu se mai ţină. Vor fi modificări şi la titularizare.

Citește și: Mii de profesori au ieșit din nou în stradă, astăzi

Ministerul Educaţiei precizează, într-un comunicat de presă, că probele orale se echivalează în 7 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. „La examenul naţional de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, a transmis Ministerul Educaţiei. De asemenea, ministerul publica Metodologia pe baza căreia se vor echivala aceste probe.

Citește și: Urs împușcat la Voina după ce a intrat peste turiști în cabană

De asemenea, se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a nu se mai organizează. Ministerul Educaţiei precizează că propune aceste măsuri, în principal, „în vederea asigurării dreptului constituţional al tuturor absolvenţilor la învăţătură, examenul naţional de bacalaureat să poată fi susţinut în timp util, de un număr de 147.491 de elevi, astfel încât să nu se perturbe nici calendarele de admitere în învăţământul postliceal/universitar, dar nici calendarul examenelor celorlalte examene naţionale care se desfăşoară în această perioadă”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *