Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Prioritate în magazine, la casierii și ghișee pentru femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani!

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, care este și lider al PNL Argeș, a inițiat, alături de colegii de partid, o lege care conferă mai multe drepturi pentru femeile însărcinate, precum și pentru părinții care au copii cu vârste mai mici de 5 ani. Legea a fost adoptată miercuri, 20 septembrie.

Prioritate în magazine, la casierii și ghișee pentru femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani!

Citește și: Noi investiţii atrase de primari PNL în Argeş: 18 milioane lei pentru Bughea de Sus şi Mioarele

Prioritate în magazine, la casierii și ghișee pentru femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani. Încă un lucru bun pentru mamele cu copii mici! Merită respectul nostru!

O lege pe care mă bucur că am inițiat-o și semnat-o alături de colegii mei liberali, adoptată astăzi.

Ø Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor putea intra în față la casierii, ghișee și case de marcat, atât în instituțiile publice, cât și în cele private.

Ø Măsura are scopul de a facilita accesul acestor categorii de persoane la servicii și produse de bază, fără să aștepte.

Ø Nerespectarea prevederilor privind acordarea priorității pentru femeile gravide și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani va fi pedepsită cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei.

Ø Nealocarea locurilor de parcare pentru femeile gravide, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani va fi pedepsită cu amendă de la 2.000 lei până la 10.000 lei” – a scris pe pagina de Facebook Alina Gorghiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită