Web Analytics

Prinţul Paul al României, lansare de carte la Bradu

de | 5.06.2013 21:34 | Actualitate

Săptămâna trecută, în amfiteatrul Colegiului Ecologic „Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” din Bradu, a avut loc lansarea în Argeş a celui mai recent volum semnat de Alteţa Sa Regală Prinţul Paul al României. La eveniment au participat atât oameni de cultură, cât şi oameni politici, aleşi locali, cetăţeni ai comunei Bradu.

600 de fotografii din arhivele familiei regale

„Un Omagiu Regal pentru România Adus de Stră-Nepotul MS Regele Ferdinand A. S. R. Prinţul Paul al României” reprezintă 326 de pagini de dezvăluiri privind istoria regalităţii româneşti şi care reuneşte peste 600 de fotografii de colecţie din arhivele personale ale familiei regale.
Lansarea de carte a fost organizată în cadrul unui parteneriat între Fundaţia „Prinţul Paul pentru România”, Primăria Bradu şi Fundaţia Mozart. Cartea cuprinde documente şi scrisori originale semnate de Membrii Casei Regale a României, dar şi ultima scrisoare semnată de Regina Maria, care este prezentată în premieră, în paginile cărţii. Volumul cuprinde şi fragmente din corespondenţa privată semnată de regele Ferdinand. ASR Prinţul Paul a mărturisit că orice vizită în Argeş reprezintă întotdeauna o plăcere. Pe parcursul evenimentului acesta a povestit câteva momente din istoria neştiută a familiei regale, făcând referire în special la regele Carol al II-lea, menţionând că această carte a vrut să o scrie de mai mult de 20 de ani, doar că nu a avut posibilitatea: „În perioada comunistă s-au ascuns foarte multe adevăruri despre familia regală şi am considerat că această carte este necesară pentru ca oamenii să cunoască istoria adevărată a acesteia, precum şi pe toţi membrii familiei regale şi eu în acest volum asta am urmărit. Sper să vă placă cartea”, a mai precizat Prinţul Paul.

Prințul Paul a primit un cadou din partea ÎPS Calinic

Primarul Florin Frătică a mulţumit înaltului oaspete pentru onoarea de a alege comuna Bradu ca gazdă a unui eveniment cultural de o asemenea importanţă: „Este o personalitate a cărui prezenţă ne onorează, un prieten drag, şi ne bucurăm că a ales să aducă şi în Argeş o lucrare care permite acum publicului larg să descopere elemente inedite, de mare valoare, din istoria regalităţii româneşti. Este o lucrare pe care fiecare dintre noi trebuie să o avem în biblioteca personală, în suflet şi în minte”, a precizat edilul în discursul său. Cu această ocazie, Alteţa Sa a primit și un cadou din partea ÎPS Calinic și anume volumul „Toată vremea-şi are vreme”, semnat de Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii