Web Analytics

Prinţul Nicolae a participat la concertul regal caritabil de la parohia Frătici-Vârseşti

de | 19.12.2019 14:25 | Actualitate

Credincioșii din comuna Vedea au avut duminică, 15 decembrie, bucuria de a participa la concertul de colinde susținut de Corala bizantină „Serafim” a Protoieriei Pitești, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu protopopul Dinu Laurențiu, precum și reprezentanți ai administrației locale.
Bucuria oamenilor a fost și mai mare prin prezența la concert a principelui Nicolae al României, nepotul regelui Mihai I, și a soției sale, Alina Maria Binder. Alteța Sa a oferit daruri de Crăciun tuturor copiilor din comună. Copiii au cântat colinde și melodii la instrumente de percuție şi au împodobit bradul. Cu această ocazie, ierarhul argeșean a rostit un cuvânt de învățătură amintind despre adevărata semnificație a Crăciunului.
La eveniment a fost prezent și medicul Victor Pănuș de la Spitalul de Urgență Pitești, invitat să vorbească despre sănătate. Parohia a oferit covrigi, mere și plăcinte cu vișine participanților, iar prințul a venit cu daruri constând în rechizite, jucării, căciulițe și fulare pentru copii. Prințul a fost primit călduros de comunitate, primarul Nicolae Dochinoiu i-a sărutat mâinile, iar preotul paroh l-a invitat să intre în altar pe ușile împărătești, un privilegiu de care se poate bucura doar un vlăstar regal, dar Nicolae de România s-a împotrivit, smerit, intrând pe cele laterale.
A fost încântat să participe la evenimentul de la Frătici, biserica de aici fiind ridicată în 1934, pe timpul înaintașilor săi și al României Mari, după ce dimineața participase la slujba de liturghie la o parohie din Prundu, în zona Metabet.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii