Web Analytics
scris miercuri, 17.05.2023

Primul produs românesc aprobat în magazinele din SUA

Salamul de Sibiu a ajuns în America. După un proces lung, de mai bine de un deceniu, autorităţile americane de siguranţă alimentară au stabilit că produsul autentic românesc respectă standardele cele mai exigente.

Primul produs românesc aprobat în magazinele din SUA

Citește și: Zăpadă de trei metri pe Transalpina, la mijlocul lunii mai

Salamul de Sibiu a primit undă verde pentru a ajunge în magazinele din Statele Unite. O veste pe care producătorii o aşteptau de un deceniu. „Este o premieră pentru că, cel puţin pentru industria noastră, de procesare a cărnii, este primul produs din această categorie care este aprobat pentru export în SUA”, spune Radu Timiş Junior, antreprenor. „Practic, este o recunoaştere a performanţei de supraveghere sanitar veterinară din domeniul siguranţei alimentelor şi o recunoaştere a eforturilor pe care le-au făcut agenţii economici care deţin unităţi foarte bune”, spune Ioan Oleleu, vicepreşedinte ANVSA.

Istoria salamului de Sibiu începe în 1910, când Filippo Dozzi aduce în România din Italia secretul preparării salamurilor cu termen de maturare foarte lung.  Din anul 2016, salamul de Sibiu este produs de indicație geografică protejată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *