Web Analytics
scris vineri, 26.01.2024

Primul pacient vaccinat împotriva cancerului la Institutul Pascale din Napoli

Primul vaccin pentru tratamentul cancerului a fost administrat astăzi, in mod experimental la Institutul Pascale din Napoli, a anunțat Il Mattino.”Reprezintă un pas important în istoria tratamentelor oncologice. Poate deschide calea utilizării de vaccinuri de tip ARN – mesager, de tratare și personalizate împotriva tuturor tumorilor, împreună cu imunoterapia clasică. Este un moment desigur emozionant dar rămânem precauți, în așteptarea rezultatelor”.

Primul pacient vaccinat împotriva cancerului la Institutul Pascale din Napoli

Declarația îi aparține lui Paolo Ascierto, directorul Departamentului de tumori cutanate, imunoterapie oncologică experimentală și terapie inovativă al Institutului național de tumori Irccs Fondazione Pascale din Napoli, unde astăzi primul pacient italian a primit o doză a vaccinul anti cancer experimental tip ARN.

Citește și Estera Stămoiu, președinte OAMGMAMR Filiala Argeș:”Avizarea exercitării profesiei de asistent medical este obligatorie”

 Spre deosebire de vaccinurile care protejează de boli, vaccinurile pentru tratamentul cancerului sunt destinate persoanelor care au deja cancer. Vaccinurile împotriva cancerului ajută sistemul imunitar al corpului să recunoască și să atace celulele canceroase. 

Cercetările în acest domeniu sunt într-un stadiu incipient. Deci, vaccinurile sunt disponibile în principal ca parte a studiilor clinice. În mod normal, vaccinurile ne ajută să ne protejăm de boli. Sunt făcute din versiuni slăbite sau inofensive ale bolii față de cele care sunt concepute sa ne protejeze. Aceasta înseamnă că nu provoacă boala. Cand facem un vaccin, acesta ne stimulează sistemul imunitar. Sistemul imunitar produce anticorpi care pot recunoaște și ataca versiunile inofensive ale bolii. Odată ce organismul a produs acești anticorpi, poate recunoaște boala dacă se intră din nou în contact cu aceasta.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *