Web Analytics
scris vineri, 26.07.2024

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că, din 3 iunie, de când a început perioada de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, şi până în prezent s-a înregistrat un caz confirmat de infecţie, potrivit Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al INSP, transmis joi, este vorba de un bărbat de la grupa de vârstă 60 – 69 de ani, din municipiul Bucureşti.

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti

INSP recomandă populaţiei evitarea expunerii la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci luni şi pantaloni luni, utilizarea de substanţe chimice repelente pentru ţânţari, folosirea plaselor de protecţie la ferestre, desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi gunoiului menajer din gospodărie.

Citește și: Un bărbat din Iași a fost reținut când ridica un colet primit din Cehia, comandat online

În multe situații, cei infectați cu West Nile nu au simptome, dar sunt și cazuri în care apar cinci simptome ce pot fi recunoscute uşor: febră mare, dureri de cap, vărsături, stare generală alterată, sensibilitate crescută la lumină. Uneori pacienții ajung să facă meningo-encefalită și stau internați la terapie intensivă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...