Web Analytics
scris joi, 16.02.2023

Primii salvatori români trimiși în Turcia s-au întors acasă

Prima echipă RO-USAR, dislocată în 6 februarie în Turcia, în urma cutremurelor care au afectat țara, s-a întors miercuri noaptea în România. Salvatorii români au fost întâmpinați de premierul Nicolae Ciucă, de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de șeful DSU, dr. Raed Arafat, precum și de membri ai comunității turce. Prima echipă dislocată în Turcia, care s-a întors acasă este formată din 55 de pompieri militari, medici și asistenți SMURD, voluntari ai ONG-urilor. Alți 59 de salvatori români sunt încă în zonele grav afectate de cutremur și vor reveni și ei curând în România. „Ne-ați făcut mândri prin ce ați realizat în aceste zile. Sunteți și de această dată eroii noștri și un exemplu de solidaritate demn de urmat”, le-a spus Lucian Bode salvatorilor.

Primii salvatori români trimiși în Turcia s-au întors acasă

Citește și: Primăriţa Lasconi, dezlănţuită la adresa prefectului: „Urmează plângere penală pentru acest nenorocit de Perianu”

Premierul Nicolae Ciucă le-a mulțumit salvatorilor pentru cum și-au desfășurat misiunea. „În nume personal, în numele Guvernului României să vă spun un simplu mulțumesc pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunea. Ați fost emisarii României, alți fost cei care ați dus cu dumneavoastră compasiunea, solidaritatea și empatia poporului român față de poporul turc greu încercat de această tragedie. Modul în care ați acționat, modul în care ați reușit să salvați viețile a patru cetățeni turci reprezintă acel gest prin care, în situații disperate, ați reușit să redați speranța unor oameni deznădăjduiți că pot să fie salvați și faptul acesta vi se datorează dumneavoastră, care prin devotament, curaj, profesionalism, ați făcut cinste României și ați dat dovadă de maximă umanitate. Încă o dată, vă asigur de aprecierea și respectul meu, de aprecierea și respectul Guvernului României și, totodată, iată, aici, prezenți reprezentanți ai comunității turce, ai Ambasadei Republicii Turcia la București, care au venit să vă mulțumească pentru modul în care ați acționat. Vă mulțumesc! Bine ați venit acasă și meritați să vă odihniți după cele 10 zile în care ați făcut totul pentru a salva vieți”, a spus premierul, conform Antena 3 CNN.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită