Web Analytics

Primele cazuri de gripă aviară. Autorități în alertă!

de | 10.02.2017 12:48 | Actualitate

gripa aviaraAutoritățile au luat măsuri împotriva gripei aviare la nivel de București și Ilfov. La nivelul Primăriei Capitalei a fost activată unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviara la nivelul Capitalei. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că, potrivit unui buletin de analiză emis de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, a fost confirmată influența aviară la cinci pescăruși găsiți morți pe malul lacului Grivița în aval de barajul Străulești. Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) instituție subordonată municipalității bucureștene supravegează populațiile de păsări salbatice din parcurile și de pe lacurile pe care le administrează și va notifica autoritățile competente în cazul păsărilor descoperite moarte.

Pentru prevenirea apariției influenței aviare, Administrația Grădina Zoologică, instituție aflată, de asemenea, în subordinea PMB, a întreprins ca măsuri acoperirea cu folie de plastic a amplasamentele pelicanilor și ale păsărilor de baltă și s-a restrâns spațiul de ieșire la exterior , izolarea la ieșirea în exterior amplasamentului lebedelor și al pasărilor flamingo. Păsările exotice se pot vizita numai în interior. De asemenea, angajatii ZOO efectuează dezinfectii zilnice cu solutie de Virkon 1% a preșurilor dezinfectoare la intrarea în amplasamentele tuturor păsărilor.

Centrul va transmite in regim de urgență prin toate mijloacele de comunicare accesibile, pentru ca toți deținătorii de păsări să fie informați despre măsurile impuse precum și despre obligativitatea notificării DSVSA București asupra oricărei suspiciuni de boală, caz de mortalitate și morbiditate manifestate la păsările aflate în proprietate.Se cere și ajutorul ornitologilor amatori.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii