Web Analytics

Primarul liberal Nicolae Barbu şi echipa sa anunţă realizări deosebite la Valea Iaşului

de | 20.08.2020 13:07 | Politica si Administratie

Lucrări de canalizare și afaltare în satul Cerbureni, pe DC 258, strada Mihai Viteazu, finalizate cu succes. Așa cum era preconizat, zilele acestea au fost finalizate lucrările de canalizare și asfaltare în satul Cerbureni, pe DC 258, strada Mihai Viteazu.
1. Lucrările de canalizare pe o lungime de 1,000 km au început în data de 23 martie 2020 și au fost finalizate în data de 31 iulie 2020. Au fost efectuate racordurile spre toate gospodăriile aflate pe traseu (45 branșamente), dar și racorduri spre viitoarele locuințe ce se vor construi (25 branșamente). De asemenea, au fost racordate la rețeaua de apă potabilă peste 35 de gospodării sau terenuri pe care se va construi.
Lucrările de asfaltare pe o lungime de 1,500 km au început în data de 16 martie 2020 și au fost finalizate în data de 14 august 2020. Lucrările de asfaltare sunt efectuate astfel încât cetățenii satului Cerbureni, care folosesc drumul zilnic, dar și ceilalți participanți la trafic în această zonă să fie total satisfăcuți.
Rigolele sunt pereate (betonate), pentru toate accesele în curțile oamenilor, dar și la terenurile pe care urmează să se construiască sunt realizate podețe din beton.
2. Finalizarea documentației pentru efectuarea licitației lucrărilor de canalizare pe cele două proiecte, care însumate înseamnă 16,000 km de rețea.
– Canalizare satele: Bărbălătești (nu există rețea de canalizare), Borovinești (nu există rețea de canalizare), Ungureni (există rețea pentru 75% din gospodării)
– Canalizare satele: Cerbureni (există rețea pentru 35% din gospodării ), Mustățești (există rețea pentru 85% din gospodării), Valea Uleiului (există rețea pentru 85% din gospodării).
3. Depunerea, în data de 09.07.2020, solicitării către CNI (Compania Națională de Investiții) de construire a unui complex sportiv în satul Ungureni.
4. Depunerea, în data de 20.07.2020, a solicitării către CNI (Compania Națională de Investiții) de construire a cinci poduri în satele Ungureni și Borovinești, după cum urmează:
– Pod peste pârâul Valea Iașului, sat Ungureni, strada Nucet, în punctul ”Stația de epurare”;
– Pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Ungureni, strada Matei Basarab, în punctul ”Borovină”;
– Pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Ungureni, strada Matei Basarab, în punctul ”Ducu”;
– Pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Ungureni, strada Matei Basarab, în punctul ”Bălărie”;
– Pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Borovinești, strada Mircea cel Bătrân, în punctul ”Gorgan”.
Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iaşului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii