Web Analytics

Primarul Ionică, despre terenul pe care Primăria Piteşti vrea să facă parc industrial: „Este şi a fost al Piteştiului, de aceea i-am dat în judecată pe cei de la Bradu”

de | 13.06.2019 13:39 | Politica si Administratie

În toamna lui 2015, la capătul a peste cinci ani de procese, Primăria Piteşti câştiga definitiv şi irevocabil dreptul de proprietate asupra terenului de zeci de hectare de la fostul CET Sud. Iar la scurt timp Primăria Pitești a anunțat că acolo vrea să facă un parc industrial și a luat legătura cu mai mulți potențiali mari investitori.

Miza procesului e un teren de 704.724 mp

Numai că în 2016 oficialii Primăriei au descoperit la OCPI Argeș că o bună parte dintre proprietățile pentru care municipalitatea pretinde dreptul de proprietate se suprapun cu alte proprietăți de la Bradu. Cum soluționarea pe cale amiabilă nu a fost posibilă, Primăria Pitești a declanșat o acțiune în instanță la Tribunalul Argeș, prin care a cerut ca Primăria Bradu să fie obligată să emită certificatul de urbanism pentru terenul aflat în litigiu. Iar până acum au fost 18 termene ale procesului, următorul termen fiind pe 21 iunie.
Judecătorii i-au cerut expertului Cornel Vlăsceanu ca la termenul din această lună să să precizeze dacă suprafaţa de 704.724 mp pentru care Primăria Piteşti pretinde un drept de proprietate se suprapune cu alte proprietăţi publice ori particulare neintabulate în cartea funciară, inclusiv cu căile ferate existente în zonă şi să precizeze suprafaţa neafectată de suprapuneri din totalul de 704.724 mp în legătură cu care Primăria Pitești solicită eliberarea certificatelor de urbanism în speţă.
”Până acum au fost mai multe expertize, ne judecăm din 2016. Terenul este și a fost al Piteștiului, de aceea i-am dat în judecată pe cei de la Bradu. Imediat ce se termină procesul, și sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, ne apucăm să dăm drumul la proiectul pentru parcul industrial. Vom pune la dispoziția investitorilor terenurile după modelul Parcului Industrial de la Jucu, de lângă Cluj, ei nu vor plăti nimic pe teren”, a declarat primarul Cornel Ionică pentru Jurnalul de Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii