Web Analytics

Primarul Ionică, despre Simfonia Lalelelor: „Primim propuneri privind schimbarea modului de organizare”

de | 19.02.2020 16:44 | Actualitate

Anul acesta, celebra Simfonie a Lalelelor se va desfășura între 24- 26 aprilie. Primăria Pitești a anunțat că așteaptă propuneri de la doritori, privind schimbarea modului de organizare. „Am discutat doar despre dată, dar primim propuneri privind modul de organizare. Până la urmă, facem o analiză și așteptăm propuneri de la presă și de la cetățeni, și vom ajunge la o concluzie”, a spus primarul Cornel Ionică în cadrul unei conferințe de presă.

Se are în vedere varianta de a se renunța la parada copiilor, din mai multe motive (începerea reabilitării Pieței Primăriei și criticile aduse de-a lungul timpului), dar sunt discuții referitoare și la tribuna pentru oficialități. „Vrem să schimbăm modul de organizare. An de an, suntem certați, părerile sunt împărțite. Suntem criticați că scoatem elevii, forțat, să îi aducem la defilare; că este o defilare de tip comunistă, adică are o asemănare cu lucrurile care se întâmplau în vremurile acelea. Nu este adevărat, niciodată n-am adus, forțat, elevii, ne-am bucurat și le-am mulțumit că au venit. Așteptăm propuneri de la toată lumea”, a adăugat primarul Ionică.

De asemenea, traseul carelor alegorice din acest an s-ar putea să fie unul diferit. „Există niște propuneri ca să facem un circuit al carelor alegorice, cumva, plecând de la Mall Trivale către Casa Cărții, unde vom amenaja standuri în continuare, să intrăm pe bulevard și să venim până la strada Maternității, să ne întoarcem pe la Maternității, să intrăm pe I. C. Brătianu și să revenim la Casa Cărții, iar carele alegorice să le expunem în zona mall-ului Trivale”, a mai spus primarul.

Reamintim că manifestările dedicate Simfoniei Lalelelor s-au lăsat, în 2018, cu o anchetă a celor de la Protecția Copilului. Atât în presa argeșeană, cât și națională, au apărut critici după ce o mică gimnastă, de doar trei ani, a fost pusă să stea în cap, la îndemnul antrenoarei, în timpul paradei din fața Primăriei Pitești, la care a asistat Viorica Dăncilă, dar și alte oficialități.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii