Web Analytics

Primarul Ionel Moloiu a adus la Hârseşti peste 6 milioane de euro, bani europeni

de | 24.09.2020 13:22 | Politica si Administratie

O comună pusă pe făgașul ei, astfel este percepută localitatea din sudul județului Argeș, în care promisiunile electorale ale edilului Ionel Moloiu s-au concretizat în fapte, de-a lungul celor două mandate de când acesta gospodărește comuna.
Dacă până în anul 2008 hârseștenii cereau asfalt, apă, canalizare, iluminat de calitate, astăzi beneficiază de toate aceste utilități, prin proiectele câștigate și realizate consecvent și ambițios de către primul-gospodar al comunei.
Acesta a reușit să construiască și un pod nou, de mare tonaj, un sediu al administrației publice locale, o sală de sport aproape gata, dar și să reabiliteze/modernizeze școala, grădinița, căminul cultural, instituție pe care a și dotat-o cu scenă exterioară, costume populare, instrumente muzicale, stație de sonorizare, sistem de lumini, accesorii necesare. Ce-și propune Ionel Moloiu pentru următorii patru ani de mandat?
Ne spune chiar el, derulând firul proiectelor deja câștigate, pentru care a obținut deja finanțarea europeană și care vor demara în primăvara lui 2021:
„Vom finaliza extinderea rețelei de canalizare în întreaga localitate, urmând ca imediat să demaram lucrările de modernizare prin asfaltare a celor câtorva drumuri locale care au rămas neasfaltate: 6,2 km. Aceste două proiecte europene au ca termen final anul 2022, dar eu sper să le concretizăm până la sfârșitul anului următor. Am căutat și am găsit soluție pentru drumul care urcă în coasta unuia dintre cimitirele din Hârsești, în primăvară acesta urmând să fie amenajat cu rigole și plăci betonate.
Tot în anul 2021, spre toamnă, ne vom afla în plină lucrare de introducere a gazelor naturale, având în vedere că am obținut deja avizul de racordare de la TransGaz, iar proiectul se află acum în faza de implementare.
Un proiect aflat în evaluare la Fondul de Mediu este cel de «Modernizare a Sistemului de Iluminat Public, prin dotarea cu lămpi tip Led, cu scopul reducerii consumului și diminuării costurilor la energia electrică».
Avem în vedere, începând din această toamnă, să reamenajăm câteva spații din căminul cultural, rămase libere după mutarea activității administraţiei publice și Consiliului Local în sediul UAT construit. Astfel, în clădirea căminului cultural vor funcționa și Grupul de Acțiune Locală (GAL Ținutul Verde), un cabinet de medicină internă, dotat cu ecograf, dar și un cabinet stomatologic și un laborator de prelevat probe/sânge pentru realizarea de analize medicale. În aceeași clădire generoasă, în ateliere special amenajate, copiii și tinerii satului vor urma cursuri de creație, aptitudini artistice, meșteșuguri și meserii, organizate în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Într-un cadru adecvat, cu vizibilitate, la parterul căminului cultural va fi amenajat un muzeu al satului nostru, pentru care au fost strânse deja o foarte mare parte din mobilier și obiecte donate de săteni.
O prioritate o reprezintă reintroducerea clădirii fostului Dispensar comunal în patrimoniul localității, în prezent aflându-ne în litigiu (proces pe rol) cu moștenitorii celui care a concesionat această clădire, în urmă cu foarte mulți ani. Considerând că nu au fost respectate obiectivele și condițiile stabilite în contract, am acționat în instanță, urmând ca, de îndată ce vom recupera clădirea, aceasta să fie reabilitată și modernizată, astfel încât să-și recapete destinația inițială, aceea de dispensar comunal dotat corespunzător pentru necesitățile medicale ale sătenilor. O altă clădire care va reintra curând în patrimoniul local este cea a fostului magazin al cooperației, din centrul comunei. Și în acest caz ne-am aflat în litigiu, urmând să executăm silit actualul proprietar al etajelor superioare și să reamenajăm întreaga construcție, împreună cu cooperația care încă deține parterul acesteia. Clădirea va fi reabilitată, renovată, cu scopul închirierii/concesionării către operatori economici, pentru crearea unor locuri de muncă în localitate.
Amenajarea a două terenuri de minifotbal și a unui loc de joacă în Hârsești, asemănător celor din celelalte două sate ale comunei, reprezintă alte obiective pe care mi le-am propus a fi realizate în cel mai scurt timp. Și centrul localității va arăta altfel anul viitor, când va fi amenajat un parc, vor fi montate borduri și pavele, se va decora cu arbuști ornamentali.
Cum în prezent localitatea beneficiază de utilitățile necesare, asfalt, apă, canalizare, curent electric și, în viitorul foarte apropiat, gaze naturale, sperăm ca, printr-un parteneriat cu Camera de Comerț Argeș, să reușim să atragem investitori în zona noastră, prin punerea la dispoziție a unor terenuri cu acces la toate utilitățile curente.
Sigur că îmi doresc să înfloresc locul ăsta în care m-am născut și trăiesc, am puterea şi priceperea să o fac și simt că am și sprijinul consătenilor, care cred în proiectele mele, fiindcă am făcut de fiecare dată ceea ce am spus că se poate face”, declară Ionel Moloiu, primarul comunei Hârsești, „omul faptelor”, după cum este descris de cetățenii localității.
M.S.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii