Web Analytics

Primarul Ion Georgescu: „Dacia doreşte ca în timpul cel mai scurt să testeze toţi salariaţii”

de | 2.12.2020 12:24 | Actualitate, Politica si Administratie

# Ce ne puteți spune despre deschiderea Secției ATI de la Spitalul din Mioveni?
– Facem eforturi ca miercuri să deschidem cu 7-10 paturi, în câteva zile să ajungem la un număr de 12-13 paturi și cam pe 8-9 decembrie să ajungem la 18 paturi.
# Am înțeles că sunt mai mulți medici care vor să vină la Spitalul de la Mioveni, la Secția ATI…
– Eu știu că sunt trei detașați de la Pitești, patru rezidenți de la București și probabil că așa este, că vor mai veni, pentru că dl. Trăilă de câteva zile tot face demersuri cu diferiți medici, inclusiv eu am contactat niște medici de la București care de vreo trei luni voiau să vină la Mioveni… Nu poți să lucrezi cu trei medici la o Secție ATI cu 18 paturi și cu trei rezidenți! Trebuie cel puțin 5-6 medici specialiști ca să faci și gărzile, pentru că rezidenții sunt de ajutor, dar nu sunt ei baza, pentru că nu au parafă. Rezidenții care sunt la noi sunt rezidenți de anul cinci.
# Este adevărat că și un TIR modular va veni la Spitalul Mioveni?
– Nu. Am făcut noi modificări și mărim capacitatea de la 10 paturi la 18 paturi, ca să nu mai luăm TIR-ul. Din punctul meu de vedere, TIR-ul este pentru calamități naturale, pentru dezastre, o chestie pentru câteva zile. TIR-ul nu este ca să faci secție pentru luni de zile în el, mai ales în sezonul rece.
# În general, cum vă descurcați cu situația epidemiologică de la Mioveni?
– Noi avem o fluctuație între 5 și 6 la mia de locuitori în ultima perioadă și cred eu și pe fondul testărilor masive de la Uzina Dacia, a salariaților de acolo. Vă dați seama că sunt zeci de mii de salariați, iar 11.000 sunt numai din Mioveni.
# Ce înseamnă această testare masivă?
– Dacia dorește ca în timpul cel mai scurt să testeze toți salariații. Dacă s-ar putea, în două zile ar vrea să-i testeze pe toți. Este o politică a Renault la nivel mondial.
# Un mesaj către cetățenii orașului Mioveni în vreme de pandemie?
– În primul rând, să se protejeze pe ei înşiși, să respecte normele de protecție și să aibă încredere în administrația publică locală și în conducerea spitalului, că facem tot ce este posibil să le fie bine, iar celor care au nevoie de îngrijiri medicale ne dăm toată silința să le asigurăm servicii de calitate, dar cu condiția ca și ei să respecte indicațiile și prescripțiile medicilor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii