Web Analytics

Primarul Gentea a semnat primul contract de proiectare și execuție! Locuitorii din strada Grigorești vor fi feriți de inundații

de | 27.11.2020 15:26 | Actualitate

 

Astăzi, 27 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ”Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești” cu operatorul câștigător al licitației, respectiv SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA.

Este primul contract semnat de către primarul Cristian Gentea și soluționează, prin realizarea investiției, o problemă stringentă pentru locuitorii zonei.

Strada Velișoara are în prezent toate utilitățile în funcție, zona se află într-o puternică dezvoltare, dar scurgerea și dirijarea apelor meteorice nu este asigurată, făcându-se prin șanțuri de pământ. Astfel, în ultimii trei ani, constant, în perioadele cu ploi abundente, proprietățile private au fost inundate.

 

Citește și Dr. Tiberiu Irimia: ”În noul program Guvernul are un plan de investiții în sănătate de peste 6 miliarde de euro”

 

Zona are aspect rural, impunându-se necesitatea execuției unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și dublarea podețului tubular existent cu unul corect dimensionat pentru a asigura captarea, dirijarea și evacuarea apelor meteorice, inclusiv de pe străzile laterale.

Valoarea contractului este de 1.480.390,85 lei inclusiv TVA, bani proveniți din bugetul local, și o durată de 4 luni (o lună realizare proiect tehnic și 3 luni execuție lucrări).

Dorința beneficiarului este atât de ordin estetic, cât și funcțional, prin eliminarea stagnării apelor în șanțuri și asigurarea evacuării apelor meteorice la precipitații abundente, iar primarul Gentea va urmări cu atenție desfășurarea și finalizarea la termen a proiectului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii