Web Analytics

PRIMARUL GENTEA A PRIMIT AZI UN DAR NEAȘTEPTAT!

de | 15.08.2021 14:48 | Actualitate

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, a organizat, în ultimele trei zile, în Piața Primăriei, o inedită tabără de creație. Sub îndrumarea Malvinei Mocenco și a Cătălinei Tuică, de la Complexul Muzeal Golești, zeci de copii piteșteni au învățat cum să picteze o icoană! Manifestarea s-a numit „IconArT – artă tradițională iconografică”, un nume ce spune totul, dar nu atrage, poate, cititori, precum un deces, accident, infracțiune. Dar trebuie să scriem și despre lucrurile frumoase care se întâmplă în jurul nostru! Sunt destule, să știți, și trebuie citite, așa evoluăm, pas cu pas, nu doar știrile cu mult sânge și despre nu știu ce scandal.

Astăzi a avut loc vernisajul acestei tabere de pictură. Regulamentul de organizare spunea că fiecare copil care a realizat o icoană, o va lua acasă. Dar a fost și o excepție. Asta e, se mai întâmplă și surprize plăcute.

Dar să-i dăm cuvântul primarului municipiului Pitești, Cristian Gentea (un om exigent, dar atent la valori, cucerit de acest atelier, cum a fost încântat și de concursul de șah, de Robert Glință, pentru că nu doar pe FC Argeș susține), mai ales că face o frumoasă promisiune:

„Un dar neașteptat, în zi de sărbătoare a Sfintei Maria! O elevă din Pitești mi-a dăruit icoana pictată de ea în atelierul de creație „IconArT” ce s-a desfășurat în ultimele trei zile în Piața Primăriei!

Ana, îți mulțumesc, darul tău este un semn că v-ați bucurat de eveniment! Icoana o voi așeza în biroul meu și îți promit că vom face tradiție din „IconArT” la Pitești!”

 

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii