Primarul Frătică se însoară vineri cu Alina Guşe, însă aceasta are interdicţie judecătorească să ia legătura cu… el

de | 6.11.2013 21:35 | Dezvăluiri

# Paradoxuri ale amorului şi ale justiţiei # Asta deoarece cei doi sunt cercetați împreună în celebrul dosar instrumentat de  Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești # Edilul este învinuit pentru abuz în serviciu în formă continuată, iar viitoarea sa soție pentru complicitate la abuzul în serviciu al soțului  # Și totuși, cununia civilă se va consuma la Primăria Bradu.

La doar câteva luni după ce a divorțat la notar de Mirela Frătică, alături de care a stat 19 ani, primarul de la Bradu se mișcă mai repede ca… Speedy Gonzalez și își pune din nou pirostriile. De această dată, aleasa celui supranumit și Suleyman Magnificul, este o fostă subordonată, nimeni alta decât Alina Gușe, referent la Primăria Bradu, cu care are o relație de câțiva ani. Fericitul eveniment va avea loc vineri 8 noiembrie. I-am solicitat primarului Florin Frătică mai multe detalii legate de eveniment. Chiar dacă a fost laconic în declarații, acesta ne-a confirmat totuși că se va recăsători: „Evenimentul va fi pe 8 noiembrie, la Pitești, nu pot să vă dau mai multe detalii legate de locație. Ne vor fi alături doar câțiva prieteni, nu vrem să facem o căsătorie cu tam-tam. Nu ne-am gândit încă în ceea ce privește nașii și nici unde vom face luna de miere.”

Frătică are voie s-o vadă pe Alina, însă Alina n-are voie să ia legătura cu Frătică

Ca ironie a sorții, Florin Frătică   este  cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești împreună cu… viitoarea sa soție, pe care a transferat-o, în 2012, direct din birourile PDL Argeș în postul de referent la Primăria Bradu. Iar apoi, ca să fie treaba-treabă, a plasat-o și în comisia electorală, atât la alegerile locale în urma cărora și-a câștigat al doilea mandat de primar, dar și în cea de la referendumul pentru suspendarea președintelui Băsesecu. De altfel, apartamentul dintr-un cartier rezidențial din București, zona Militari, în care locuiește Alina și despre care se spune că ar fi fost achiziționat chiar de Frătică, a fost percheziționat în aceeași zi cu vila din Bradu a primarului.
Și cum căile justiției și ale iubirii sunt teribil de încurcate, viitoarea soție a primarului de la Bradu are încă… interdicție în a lua legătura cu acesta. O situație paradoxală creată de Judecătoria Pitești și legată de măsurile de siguranță din dosarele penale ale primarului din Bradu. Vă explicăm în continuare de ce și cum s-a ajuns la această situație incredibilă.
Așa cum Jurnalul de Argeș a mai scris, atât primarul Florin Frătică, cât și cele două femei care i-au marcat viața sentimentală, Alina Gușe și Alina Olărescu, au primit interdicția de a părăsi țara, dar și de a lua legătura unul cu celălalt. Împotriva acestei dispoziții a procurorului de caz, Florin Frătică a formulat o plângere, pe 19 septembrie, la Judecătoria Pitești, iar norocul i-a surâs. Pentru că plângerea sa a primit un răspuns favorabil, pe 1 octombrie. „Admite în parte plângerea. Menține prelungirea măsurii obligării înv. FDTF (Frătică Dragomir Tudor Florin, n.r.) de a nu părăsi țara, dispusă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în data de 18.09.2013 în dosar nr. 4294/P/2012. Modifică obligațiile impuse în sarcina învinuitului, în sensul că înlătură interdicția totală de a se apropia de înv. GAM (Gușe Alina Mihaela, n.r.), de a comunica direct sau indirect cu aceasta, urmând ca restricția valabilă să vizeze această învinuită doar cu privire la datele din acest dosar, cu privire la declarațiile ce urmează a fi luate sau în privința oricărui aspect legat de procesul penal de față. Atrage atenția înv. FDTF că, în caz de încălcare a acestei măsuri, se poate lua împotriva sa una din celelalte măsuri preventive prevăzute de lege.” Cu alte cuvinte, sultanul din Bradu a obținut aprobare de la magistrați pentru a se vedea cu… viitoarea sa soție.

Primarul Frătică: „Nu știu nimic legat de vreo interdicție. De asta se ocupă avocații mei”.

Însă… lovitură sub centură încasată de Frătică de la magistrații aceleiași instanțe, dar ai altui complet de judecată: cererea Alinei Gușe, înregistrată la Judecătorie la o zi după ce Frătică obținuse ridicarea interdicției de a o contacta, este respinsă ca nefondată, două săptămâni mai târziu. În traducere, Florin Frătică poate vorbi cu Alina Gușe, dar Alina Gușe nu poate vorbi cu Florin Frătică. Altfel spus, Florin Frătică se căsătorește cu cea care… are interdicție să îl vadă. Chestionat pe această temă, primarul de la Bradu ne-a declarat: „Nu știu nimic legat de vreo interdicție. De treaba asta se ocupă avocații mei.” Din informațiile pe care le avem, decizia luată de complet în plângerea Alinei Gușe împotriva ordonanței de interdicție a procurorului a fost atacată de aceasta cu recurs.

Procurorul Laurenţiu Palaghia: „Mărimea prejudiciului nu ar justifica un divorţ”

L-am întrebat pe purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, procurorul Laurențiu Palaghia, dacă divorțul de acum câteva luni al soților Frătică ar putea fi o decizie strategică luată de primarul din Bradu pentru a-și asigura bunurile, și implicit uriașa avere, în eventualitatea unui sechestru. „Prejudiciul nu este unul chiar atât de mare, comparativ cu situația lui materială, încât să justifice un divorț. Asta e părerea mea, după datele pe care le știm. …Sau poate domnul Frătică știe și altceva, ce noi nu știm… Dar, după cum știți, divorțul presupune despărțirea, într-o primă fază și apoi partajul, adică separarea patrimoniilor”, ne-a răspuns acesta. Prin urmare, în varianta unui „divorț strategic”, simpla despărțire a celor doi soți, fără o separare a patrimoniilor lor, nu este de natură a-i pune la adăpost averea primarului de eventualitatea unui sechestru generat de cercetarea sa într-un dosar cu prejudiciu considerabil.

Material realizat de Adriana Gândilă şi Denis Grigorescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii