Primarul Frătică de la Bradu a divorţat la notar

de | 30.10.2013 23:12 | Dezvăluiri

# Separare strategică pentru protejarea averii sau pe motiv de adulter? # După 19 ani de căsnicie, Florin Frătică a decis să se separe de soţia Mirela, cu care a crescut două fete # ”Vreau să mă căsătoresc cu persoana pe care o iubesc”, ne-a spus edilul care a confirmat că divorțul său s-a consumat la notar # Ciudat e totuși că, deși divorțați, cei doi foști soți continuă să împartă acoperișul impozantei vile din Bradu.

Sfârșit de căsnicie. După o relație ce a durat 19 ani, primarul de la Bradu a divorțat de soția sa, Mirela Frătică. Divorțul a fost înregistrat în urmă cu câteva luni la un notar public din Argeș și a fost ținut secret până acum.

Frătică: „Încerc să îmi fac ordine în viață”

Separarea oficială de soție ne-a fost confirmată telefonic chiar de către edil.  Spre lauda lui, primarul a dat dovadă de transparență și ne-a expus punctul său de vedere: „Da, este adevărat, divorțul a fost înregistrat la un notar, însă nu mai știu data la care s-a înregistrat. A trecut ceva timp de atunci… Pentru moment, încerc să îmi fac ordine în viață și să mă căsătoresc cu persoana pe care o iubesc. „Edilul a mai ținut să precizeze că „cei doi copii pe care îi avem au rămas la mamă, însă pecuniar îi voi susține în continuare”, iar la final a adăugat malițios: ”pe această cale aș dori să „mulțumesc” Jurnalului de Argeș că a reușit să ne despartă.” Dacă am fi, la rându-ne, malițioși l-am întreba și noi pe domnul primar cum a reușit să-l despartă Jurnalul de soție, din moment ce el însuși  recunoaște că vrea să se căsătorească cu „persoana iubită? Fiindcă, într-o logică firească, înțelegem că primarul din Bradu avea o relație extraconjugală de mai mult timp și că a divorțat tocmai ca să pună capăt minciunii din căsnicie. Sau – ca să-l cităm – „să-mi pun ordine în viață”.

Varianta din piață: prin divorț, Frătică încearcă să-și protejeze averea

Totuși, conform unor surse apropiate edilului de la Bradu, pe lângă adulterul ce devenise de notorietate, ar mai putea exista un motiv destul de plauzibil pentru care Florin Frătică a ales să divorțeze, mai ales că acesta a survenit după perchezițiile din primăvară: ca să-și pună la adăpost averea considerabilă în contextul în care este învinuit în mai multe dosare, pentru fraudă electorală și abuz în serviciu în formă continuată, și nu se știe ce îi mai rezervă viitorul în materie…. de justiție. În sprijinul acestei variante vine și faptul că edilul continuă să împartă acoperișul aceleași impozante vile din Bradu, str. Veneția, cu fosta sa soție Mirela. Vă reamintim că Florin Frătică   este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești împreună cu două femei care i-au marcat și intersectat biografia. Prima este Alina Gușe, bruneta mignonă pe care a transferat-o, în 2012, direct din birourile PDL Argeș în postul de referent la Primăria Bradu. Iar apoi, ca să fie treaba-treabă,  a plasat-o și în comisia electorală, atât la alegerile locale în urma cărora și-a câștigat al doilea mandat de primar, dar și în cea de la referendumul pentru suspendarea președintelui Băsesecu. Dacă vă reamintiți, ziarul nostru a și publicat un filmuleț, toamna trecută, din care reiese că edilul a premiat-o pe Alina Gușe, imediat după prestația ei de la referendum, cu un sejur la Mamaia. Imaginile cu cei doi amorezi în costume de plajă, ținându-se de mână languros pe faleza din Mamaia, pot fi savurate și acum pe site-ul Jurnalului. Alina este, de fapt, „persoana iubită” cu care vrea să se căsătorească primarul din Bradu. De altfel, apartamentul dintr-un cartier rezidențial din București, zona Militari în care locuiește Alina și despre care se spune că ar fi fost achiziționat chiar de Frătică, a fost percheziționat în aceeași zi cu vila din Bradu a primarului. Trebuie spus că cei doi amorezi au și  interdicție de a lua legătura unul cu celălalt, pe toată perioada cât sunt cercetați în dosarul care îi vizează.
În fine, cea de-a doua femeie care a avut o relație cu primarul din Bradu și a ajuns să fie cercetată cu el în același dosar este tot o Alină, însă Olărescu. Edilul a avut o relație cu ea și, fiindcă i-a plăcut, a numit-o în urmă cu circa trei ani directoarea Căminului Cultural din localitate. Alina Olărescu, înaintașa Alinei Gușe în sufletul primarului din Bradu, și-a dat demisia din funcția de director al Căminului Cultural în această vară, după perchezițiile de la Primărie și după ce a ajuns să fie cercetată de procurori pentru complicitate la abuz în funcție, alături de Frătică.  

După declaraţia de avere, e cel mai bogat primar din judeţ

Trebuie spus că Florin Frătică este cel mai bogat primar din județ. Primarul de la Bradu are 90 de hectare de teren forestier, zeci de mii de metri pătrați de alte terenuri, case, apartamente, spații comerciale, dar și un hotel în Bradu, ce poartă numele Veneția. Acesta are totodată patru mașini: un Chrysler, o Skoda,  un Smart și un IMS. Primarul deține monezi de aur în valoare de 55.000 de euro, bijuterii în valoare de 50.000 de euro și ceasuri în valoare de 12.000 de euro. În bănci, Florin Frătică are depozite însumând 90.000 lei și 10.000 euro, plus investiții în acțiuni cotate la Bursa de Valori București de peste 1,73 miliarde lei vechi.

Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii