# Deşi la vremea respectivă nu a fost un fan al ridicării Ştefăneştiului la rangul de oraş. Propunerea legislativă care se referă la redefinirea spaţiului urban naţional creează o nouă confuzie după ce nici măcar regionalizarea nu a fost definitivată fiind catalogată de foarte mulţi oameni de administraţie ca făcută pe genunchi, în pripă, şi generând protestul justificat al multor judeţe, cum este şi cazul Argeşului.
Ei bine, proiectul de lege care ar putea duce la dispariţia oraşelor şi municipiilor din România cu mai puţin de 25.000 de locuitori vizează aproximativ 250 de localităţi. „Aici s-ar încadra, cel puţin teoretic, oraşele argeşene Ştefăneşti, Topoloveni şi Costeşti. Dacă primarul Topoloveniului, Gheorghiţă Boţârcă, crede că Topoloveniul ar rămâne Topoloveni indiferent dacă ar fi oraş, comună sau raion, edilul de la Ştefăneşti, Dorin Bărbuceanu, nu crede că normativul se va aplica în cazul localităţii pe care o păstoreşte pentru că vremurile s-au schimbat.
Acesta recunoaşte că nu a fost un fan al ridicării Ştefăneştiului la rangul de urbe, însă boom-ul imobiliar din perioada 2005-2009, a făcut ca pe deoparte nivelul de trai al multora dintre locuitori să crească în urma vânzării terenurilor pe care le aveau în proprietate iar pe de altă parte mulţi cetăţeni şi-au construit case frumoase sau şi-au deschis firme contribuind la bugetul local.
Neoficial, numărul locuitorilor din Ştefăneşti ajunge la 20.000
De altfel, mai argumentează primarul Bărbuceanu, Ştefăneştiul numără 15.000 de locuitori, oficial, însă, neoficial numărul acestora s-ar putea ridica la 20.000 pentru că mulţi, chiar dacă şi-au construit vile în zonă, figurează în cărţile de identitate cu domiciliul în altă parte. ”Dacă ar fi stat în puterea mea nu aş fi declarat Ştefăneştiul oraş, la momentul respectiv am constatat că nu ne încadram, dar viaţa merge înainte, ne-am dezvoltat, intrăm în categoria localităţilor cu ceva surse de finanţare. Cred că o eventuală lege în sensul celor propuse s-ar putea adresa oraşelor care au un număr mic de locuitori, primării care nu pot supravieţui şi care stau la mila bugetului de stat.” A.C.
0 Comentarii