Web Analytics

Primarul din Cicăneşti a fost diagnosticat cu leucemie

de | 12.01.2012 14:03 | Dezvăluiri

# Veste căzută ca un trăsnet la început de an # Edilul este internat pentru analize complexe la Spitalul Fundeni   # În urma extracţiei unei măsele, primarul Ion Ionescu a ajuns la medicii care i-au dat vestea că e bolnav. O boală cumplită cu care a fost diagnosticat edilul-șef al comunei Cicănești bulversează întreaga familie Ionescu și pe cei apropiați ei. Dintr-o informație primită din surse demne de încredere am aflat că, în urma unei intervenții stomatologice pentru extracția unei măsele primarul Ion Ionescu s-a pomenit cu un diagnostic cutremurător, cel de leucemie. Potrivit acelorași surse, suspiciunile că ar exista probleme de sănătate anterioare acestei intervenții medicale au apărut în momentul în care medicul stomatolog a văzut că extracția a fost urmată de o hemoragie puternică, ce părea să nu se mai oprească. În prezent, din informațiile noastre, domnul Ionescu se află internat la Clinica de Onco-hematologie a Spitalului Fundeni, urmând ca, la nevoie, să apeleze la o clinică de specialitate din Israel.

„Eu acum sunt bolnav, dar o să-mi revin.”

Contactându-l telefonic pe primarul Ion Ionescu, acesta ne-a confirmat faptul că este internat în spital, însă nu a dorit să discute despre starea sa de sănătate. Redăm mai jos cele câteva cuvinte schimbate, telefonic, cu domnia sa.
# Domnule primar, când vă pot găsi să stăm puțin de vorbă?
– Nu știu. Vă rog să nu mă mai sunați. Eu acum sunt în spital și nu pot să vorbesc.
# Atunci aș putea vorbi cu cineva de la Primărie, care vă ține locul?
– Nu, nu puteți vorbi cu nimeni. …Dar în ce problemă? …Eu acum sunt bolnav, dar o să-mi revin.
# Păi tocmai despre problema dv cu sănătatea voiam să discutăm.
– Despre asta nu vreau să vorbesc. Vă rog să nu faceți din sănătatea mea subiect de presă. Nu e uman. Nu sunt un criminal ca să scrie presa despre mine.
# Am auzit că urmează să vă operați în Israel. Ați putea avea nevoie de ajutor…
– Astea sunt povești, nu e adevărat și nu am nevoie de niciun ajutor.

Evident afectată de necazul ce s-a abătut asupra familiei sale, doamna doctor Mirela-Liliana Ionescu, soția edilului comunei Cicănești, a respins ideea de a da informații presei despre acest caz. Atât ca medic, cât și ca tovarășă de viață, domnia sa se afla la spital, alături de soțul său, în momentul în care am apelat-o la telefon:
– Mi-a spus soțul meu că l-ați sunat, dar nu este ceva despre care să dorim să vorbim. E o problemă personală și nu puteți intra așa, cu bocancii, în sufletul oamenilor.
# Soțul dv este o persoană publică, iar noi nu dorim să vă chestionăm cu privire la detalii strict personale, demersul nostru este doar informativ, inclusiv pentru comunitatea din Cicăneşti care l-a ales primar şi care are dreptul să cunoască amănunte despre starea sa de sănătate… (în acest moment, convorbirea telefonică s-a întrerupt).

Sistemul românesc de sănătate ar putea finanța un tratament de specialitate în Israel

Am contactat un reprezentant al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Argeș, medicul-șef Daniel Mușat, pentru a afla dacă s-au făcut demersuri de către familia Ionescu pentru obținerea unei finanțări pentru un tratament de specialitate în Israel. „Noi nu avem protocol de colaborare cu Israelul, ci numai cu statele Uniunii Europene, în conformitate cu Regulamentul CE nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Dacă se recomandă internarea într-o clinică din UE, noi vom demara procedura necesară decontării serviciilor medicale. Pentru tratamentele ce urmează a fi efectuate în afara țărilor din UE și procedurile care nu se regăsesc în lista de bază prevăzută de sistemul românesc al asigurărilor de sănătate, Ministerul Sănătății derulează, prin Direcțiile de Sănătate Publică, un program național. Pacienții pot depune solicitarea la DSP, urmând ca dosarul să fie examinat de Ministerul Sănătății și să primească și suma necesară, și avizul.”, a explicat domnia sa. Doamna doctor Ana Pârvulescu de la Direcția de Sănătate Publică Argeș a confirmat faptul că, în cazul în care medicul curant recomandă un tratament în străinătate, Ministerul român al Sănătății poate deconta aceste servicii medicale, iar în cazul unui transplant de celule medulare acest lucru este posibil, chiar dacă operația se va face în Israel. Până în prezent, nu s-a confirmat depunerea unei solicitări în acest sens, ne-a mai spus reprezentanta DSP Argeș.
Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii