Web Analytics

Primarul de la Mioveni – săgeţi pentru prefect şi preşedintele CJ / Ion Georgescu: „Responsabilii pentru închiderea secţiei Covid sunt aceiaşi care au hotărât că trebuie înfiinţată”

de | 17.07.2020 10:33 | Dezvăluiri

# Ce veți face cu aparatura de la Secția ATI de Covid de la Mioveni acum, când secția s-a desființat și anesteziștii nu și-au mai prelungit detașarea?
– Pe problema de Covid am un director la spital, nu vreau să mai răspund eu la întrebări. Am intrat într-o chestie, am vrut să fac ceva, am văzut după aceea că nu se poate și…
# Și cum vă recuperați cheltuielile de acolo, având în vedere că s-a închis secția?
– Deocamdată, secția este închisă și rămâne așa. Rămâne conservată. Dacă mâine avem nevoie de ea, mâine deschidem ușa. Acum în Secția ATI de la Mioveni nu mai este nimeni internat…
# Ați abandonat ideea să o redeschideți, având în vedere că nu ați găsit decât doi medici dispuși să vină și erau necesari patru?
– Nu am abandonat, dar conducerea spitalului, probabil că și cei de la județ, văzând în ultima săptămână amploarea pe care a luat-o infecția cu Covid, vor analiza… Nu zic că am eu dreptate, dar, la cum merg lucrurile, în curând se va redeschide.

„Era o secție modernă, una pe care medicii au apreciat-o”

# Din punctul dvs. de vedere, cine este responsabil pentru închiderea acestei secții?
– În primul rând, cei care au hotărât că trebuie să fie secție de Covid la Mioveni. De pierdut are județul Argeș, pentru că era o secție modernă, o secție pe care medicii au apreciat-o. Pentru că, dacă ei nu făceau performanță și nu o apreciau din toate punctele de vedere, ATI-iștii nu rămâneau trei luni la Mioveni. Oamenii aceștia au lucrat trei luni la Mioveni și sunt de admirat, mă refer la echipa de medici, dar și la echipa de asistente de la Pitești care au fost detașate. Deci, pentru secția Covid-Infecțioase, plus ATI, au lucrat 81 de persoane. În jur de 35 de persoane detașate de la Pitești și diferența de la Mioveni. Tuturor le mulțumesc și îi felicit! Știți foarte bine că noi nu am avut secție Covid în structura spitalului nou. Degeaba ne acuză unii că spitalul este așa de mare și nu funcționează. Dacă ei pot în două-trei luni de zile să acopere 200 de posturi fără să respecte legea, înseamnă că sunt băieți deștepți. Noi respectăm legea, noi suntem unitate de stat.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii