Web Analytics

Primarul de la Călineşti, condamnat definitiv pentru delapidare. Edilul își pierde mandatul

de | 18.11.2019 10:46 | Actualitate

Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, trimis în judecată, în 2017, pentru abuz în serviciu şi delapidare, a fost condamnat definitiv pentru cea de-a doua infracțiune la doi ani de încchisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcţie publică şi a dreptului de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Pentru prima infracţiune, cea de abuz în serviciu, Gh, Ionescu a fost achitat.

Cu această condamnare, edilul pierde fotoliul de primar.

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în instanţă şi fostul viceprimar, Vasile Meilescu, precum şi de fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu. Şi în cazul lor, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat decizii definitive. Meilescu a fost condamnat cu suspendare la doi ani de închisoare pentru delapidare și interzicerea dreptul de a mai ocupa o funcţie publică, iar Sidonia Nicoleta Roşu, a fost achitată pentru abuz în serviciu.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni şi inculpaţii IONESCU GHEORGHE, ROŞU SIDONIA – NICOLETA, şi MEILESCU VASILE (…) Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1.Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului IONESCU GHEORGHE în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Ionescu Gheorghe la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (…) Dispune achitarea inculpatului Ionescu Gheorghe, pentru fapta prev.de art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 2. Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului MEILESCU VASILE, în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Meilescu Vasile, la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (…), dispune achitarea inculpatului Meilescu Vasile, pentru fapta prev.de art.48 alin.1 rap.la art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 3. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatei ROŞU SIDONIA – NICOLETA, la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu toate consecinţele. În baza dispoziţiilor art.16 alin.1 lit.a) Cod procedură penală, dispune achitarea inculpatei Roşu Sidonia – Nicoleta, pentru fapta prev.de art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. Obligă şi pe inculpatul Meilescu Vasile în solidar cu inculpatul Ionescu Gheorghe, la plata sumei de 2613,18 lei, către partea civilă Comuna Călineşti, reprezentând contra-valoarea prejudiciului material cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare. Înlătură dispoziţia de obligare a inculpatei Roşu Sidonia – Nicoleta la plata cheltuielilor judiciare către stat. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale” se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Pitești din 15 noiebrie 2019

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii