Web Analytics
scris miercuri, 13.07.2016

Primarul de la Berevoeşti: ”De acum un au apărut suspiciuni că ceva se întâmplă la Glămăceşti. Oamenii bănuiau că sunt familii la care muncesc copii ”

Primarul de la Berevoeşti: ”De acum un au apărut suspiciuni că ceva se întâmplă la Glămăceşti. Oamenii bănuiau că sunt familii la care muncesc copii ”

Grozăviile  scoase la iveală de oamenii legii la  Glămăceşti, comuna Berevoieşti, unde miercuri procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova au reuşit destructurarea unei grupării care răpea, sechestra  şi exploata persoane vulnerabile a îngrozit autorităţile locale.

“Oamenii bănuiau că se petrece ceva, că sunt familii la care muncesc copii, dar niciodată nu m-am gândit că ar putea fi ceva de o asemenea amploare. În toamna anului trecut am înaintat o adresă  Poliţiei, semnalând aceste suspiciuni şi le-am cerut sprijinul. Probabil de atunci au început investigaţiile sau chiar mai devreme… Din ce am văzut la descinderile de astăzi, este vorba de  familii de romi ceva mai înstărite, dintre cele care se ocupă cu bijniţa de lemne, pe care le cumpără de aici şi le vând prin Dolj, Teleorman etc. Probabil la astfel de activităţi se foloseau de victime“, spune Bogdan Florin Proca, primarul comunei Berevoeşti.

Reamintim că astăzi, 160 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova şi I.P.J. Argeş sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale.

Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat. Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei. În urma  acestor acţiuni, au fost indisponibilizaţi 228.000 de lei, susceptibili a proveni din infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile, aproape un kilogram de bijuterii din aur, 9 drujbe, precum şi 3 autoutilitare care ar fi fost folosite în activitatea infracţională. Poliţiştii au depistat 5 persoane, 3 adulţi şi 2 minori, care ar fi fost exploatate de cei în cauză, fiind preluate de reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Argeş. Întreaga operaţiune a fost realizată în urma informărilor primite de la poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Berevoeşti.

 

Isabela Moiceanu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...