Web Analytics

Primarul de la Beleţi-Negreşti, în continuare în arest preventiv. Ce despăgubiri cer Primăria şi Telekom

de | 7.07.2022 14:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Primarul comunei Beleți-Negrești este cercetat în continuare în arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de violare a sediului profesional, distrugere şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, după ce, în noaptea de 12/13 decembrie 2021, a dat foc Primăriei Beleți-Negrești. Reamintim că edilul Mihai Marin a distrus prin incendiere o mare parte din cele trei clădiri unde funcţiona primăria, magazia de lemne, dar şi centrala telefonică digitală care aparține Telekom Romania și mai multe bunuri și acte. Apoi a plecat cu mașina de serviciu, a mers la Mânăstirea Prislop din Hunedoara, s-a rănit într-un accident de mașină în Gorj, a fost îngrijit la spital și dat dispărut din nou și, în final, găsit în apele râului Argeș și reținut.

Pe 2 iunie a.c., Primaria comunei Beleți-Negrești s-a constituit parte civilă în cauză, „în sensul că solicită obligarea inculpatului la plata daunelor materiale şi a despăgubirilor civile în cuantum de 718.369,15 lei, după cum urmează: 647.554,02 lei reprezentând contravaloarea bunurilor reţinute în rechizitoriu, suma de 43.340 lei reprezentând contravaloarea autoturismului marca Logan, suma de 6.475,13 lei reprezentând echipamentele STS, suma de 21.000 lei reprezentând contravaloarea prestări servicii aferente lucrărilor de arhivare registre şi evidenţe înscrisuri parţial deteriorate prin îmbibare cu motorină şi suma de 500.000 lei, cu titlu de daune morale”, se arată pe portalul instanței.

Citește și Arhiva primăriei s-a făcut scrum după un control al Curții de Conturi iar primarul de la Beleți Negrești este căutat de poliție

S-a constituit parte civilă în cauză și S.C. ORANGE ROMÂNIA COMMUNICATION SA „în faza de urmărire penală cu suma de 160.087 lei, din care suma de 119.043,44 lei reprezentând valoarea de inventar a mijloacelor fixe distruse şi suma de 41.043,58 lei reprezentând valoarea lucrărilor de reparare în funcţiune a echipamentelor de comunicaţii”. S-a dispus citarea primilor cinci martori menţionaţi în cuprinsul rechizitoriului și s-a amânat cauza până pe 15 septembrie.

Primarul rămâne în arest

Pe de altă parte, prin soluția din 2 iunie a.c. s-a menținut măsura arestării preventive a inculpatului Mihai Marin „până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile” începând cu această dată și s-a respins, din nou, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar a inculpatului.

Citește și Edilul a recunoscut fapta şi a detaliat cum a dat foc Primăriei Beleţi-Negreşti


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *