Web Analytics

Primarul de la Albota: „Am apărut în schemă din cauza unor primari care l-au umplut de bani pe Paraschivescu”

de | 12.12.2019 14:33 | Dezvăluiri

# Reacţii la scandalul ”Patronul de la «Atac de Argeş» a fost sprijinit de „factori locali” să şantajeze

În ediția trecută din „Jurnalul de Argeș” v-am prezentat cele mai interesante detalii din motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești în condamnarea de 6 ani și 8 luni cu executare pe care i-au dat-o lui Florin Paraschivescu, fostul patron de la „Atac de Argeș”, acuzat că a șantajat mai mulți oficiali din județ. În motivare, magistrații au scris că Paraschivescu a fost sprijinit de „factori locali”. Acum aproape patru ani, în februarie 2016, procurorii au dat și numele unuia dintre „factorii locali”, și anume Florin Tecău, președinte al Consiliului Județean la acea vreme. Am stat de vorbă cu câțiva dintre oficialii din Argeș care au fost șantajați pentru a ne spune pe cine bănuiesc că ar fi „factorii locali” care l-au sprijinit pe Florin Paraschivescu să își facă ziar.

Ion Georgescu, primar Mioveni: „Dacă cineva a fost implicat, Dumnezeu îi va plăti”

Primul cu care am luat legătura a fost Ion Georgescu, primarul de la Mioveni. „Legat de acei «factori locali» la care faceți referire, eu nu bănuiesc pe nimeni. Nu am vreo certitudine privind vreun factor local. Nu știu, nu pot face afirmații, suntem și în ajunul sărbătorilor. Speculații au fost foarte multe la vremea respectivă… Dacă cineva a fost implicat, Dumnezeu îi va plăti”, ne-a precizat edilul-șef de la Mioveni.

Ion Dumitru, primar Albota: ”Ar fi trebuit să dea socoteală în fața legii și cei care l-au adus pe Paraschivescu în Argeș”

Ion Dumitru, primarul de la Albota și totodată primul care l-a denunțat pe Florin Paraschivescu pentru șantaj, a fost foarte deschis în a vorbi despre acest caz și despre „factorii locali” care l-au susținut pe fostul patron de la „Atac de Argeș”: „Păi, n-a zis Paraschivescu că l-a sprijinit domnul Tecău? Domnul Tecău nu l-a adus pe Paraschivescu în Argeș pentru mine, el l-a adus pentru Camelia Bădulescu. Iar eu am apărut în această schemă din cauza lui, din cauza unor primari care l-au umplut de bani pe Paraschivescu pentru a nu scrie de ei că au amante, că regulează, că fac… Nu vreau să le dau numele, se știu ei… Eu nu am vrut să îi dau bani lui Paraschivescu. Dau bani de felicitări, însă dau la oameni care merită, oameni care fac presă. Lui nu am vrut să îi dau. A venit peste mine, i-am dat un porc, nu mi l-a plătit. Eu am intrat fără să vreau în jocul ăsta mizerabil. Iar Paraschivescu a continuat jocul ăsta cu mine apoi, că el e șmecher și așa mai departe. Și uite că nu a fost șmecher, că nu i-am dat bani. Poate că ar fi trebuit să dea socoteală în fața legii și cei care l-au adus pe Paraschivescu în Argeș. Am mai spus-o o dată și o spun din nou: avem oameni de nimic printre conducătorii PSD în Argeș, nu vreau să dau nume… Florin Paraschivescu a venit în Argeș bine informat. A aflat că am balastieră și a crezut că îi dau bani. Numai că eu am muncit pentru acea balastieră și nu împart munca mea cu ziaristul p… de la București”.

Deputatul „Mitralieră”: „Prostiile astea nu mă privesc”

Iată ce ne-a declarat și deputatul Cătălin Rădulescu: „Habar nu am cine ar fi putut fi acei factori locali care l-au sprijinit pe Paraschivescu. Prostiile astea nu mă privesc deloc, nu știu”.
Nici Gheorghiță Boțârcă, primarul de la Topoloveni, nu a făcut vreo nominalizare referitoare la autoritățile locale care l-au sprijinit pe Florin Paraschivescu: „Nu am vreo bănuială legat de acei factori locali. Nu am avut vreodată vreo discuție cu Florin Paraschivescu sau cu Florin Tecău pe această temă”.
În dosarul lui Florin Paraschivescu au apărut numeroși oficiali șantajați. Este vorba de primarul de la Albota, Ion Dumitru (cel care l-a denunțat pe Paraschivescu după ce i-a fost atacată familia și n-a mai suportat presiunile acestuia), senatorul Iani Popa, deputatul Cătălin Rădulescu, primarii din Pitești, Mioveni, Topoloveni, Bascov, Rociu, Călinești, Priboieni, Aninoasa și Negrași, precum și Benone Lazăr, patronul International Lazăr Company, și Argentina Culcuș, în acea perioadă director la Centrul Cultural Mioveni.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii