Web Analytics

Primarul Cristian Gentea: “Sărăcia românilor va continua în lunile următoare”

de | 19.08.2021 09:54 | Actualitate, Politica si Administratie

Edilul Piteștiului și președinte executiv al PSD Argeș, Cristian Gentea, reacționează cu privire la situația economică a României la ora actuală.

“Guvernul de dreapta ne-a împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă!”, declară primarul.

Acesta afirmă că împrumutul realizat de guvernul de dreapta a condus la o creștere prin îndatorare, nu prin etapele normale ale economiei:

“Pentru a obține un plus de 4 miliarde de euro la PIB-ul național, guvernarea de dreapta s-a împrumutat cu 58 de miliarde de euro. Așadar, este o creștere prin îndatorare, nu prin măsuri de stimulare a economiei și performanță!

Așa se face că datoria publică a crescut, ca pondere în PIB, de la 35% în septembrie 2019, la aproape 50% în prezent.

CITESTE SI Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești: În România secolului XXI, oamenii nu mai pot face fața prețurilor mari rezultate din liberalizarea fără cap a pieței energiei

Și cum orice dezastru este îmbrăcat într-o minciună poleită cu frânturi de informații parțial adevărate pentru a fi credibilă, guvernul ne aruncă în față cifre și statistice necorelate!

Institutul Național de Statistică raportează în al doilea trimestru din 2021 o creștere economică de 13%, raportându-se la aceeași perioadă a anului trecut, când aproape toată economia a fost paralizată de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus!

În realitate, economia a crescut cu doar 1,9 puncte procentuale față de nivelul la care era înainte de venirea pandemiei!

Iar pentru acest rezultat mai mult decât modest, Guvernele Orban și Cîțu s-au împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă!

De fapt, România s-a aflat într-o recesiune profundă în timpul guvernelor Orban și Cîțu, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive, respectiv în trimestrele II, III și IV din 2020 și în trimestrul I din 2021.

Dincolo de cifre și statistici, se simte aproape în fiecare casă, pentru majoritatea cetățenilor: nivelul de trai s-a deteriorat pe fondul inflației galopante!

Sărăcirea românilor va continua în lunile următoare, în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică.

Unde sunt #reziștii, cei care luptau pentru adevăr, pentru bunăstarea copiilor și o țară fără penali și mincinoși?…”, a conchis retoric Cristian Gentea.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Te doare pe tine-n șpiț de români! Voi, PSD-ul ați sărăcit România,nu vă mai saturați de ciordit!!!