Web Analytics

Primarul care a fost gazda lui Trump l-a primit, săptămâna trecută, pe argeşeanul Leonard Soare

de | 29.06.2017 08:31 | Actualitate

4 leo soare# Înfrăţire istorică între oraşul staţiune Taormina şi Comunitatea Montană Iezer Muscel
Un argeșean a reușit săptămâna trecută să înfrățească Taormina, orașul stațiune din Sicilia, cu Comunitatea Montană Iezer Muscel, pe care o reprezintă în calitate de președinte. Leonard Soare a fost primit la cel mai înalt nivel de primarul Eligio Giardina, cel care, cu doar o lună înainte, în mai, a fost gazdă pentru Donald Trump și cei mai importanți lideri ai planetei, care au participat la summit-ul G7.

Imnul românesc a răsunat în sediul primăriei din Taormina

4 02Leonard Soare și Ana Vorovenci, reprezentanți ai CMIM, au participat la Taormina, la conferința prilejuită de proiectul VoicEU finanțat de Comisia Europeană, în care, pe lângă România și Italia, mai sunt parteneri din 13 țări, după cum urmează-Franța, Spania, Grecia, Slovenia, Ungaria, Letonia, Estonia, Bulgaria, Croația, Serbia și Macedonia. Lucrările conferinței s-au ținut la sediul municipalității din Taormina, în prezența primarului Eligio Giardina, al președintelui Consiliului Municipal, Antonio D’Aveni și a asesorilor pentru turism, Salvatore Cilona, respectiv Gaetano Carella. Manageri de proiect, din partea municipalității din Taormina, au fost Beatrice Briguglio şi Tino Celisi. O altă personalitate marcantă din rândul gazdelor italiane, care a conferențiat la Taormina, un mare prieten al românilor din Sicilia, a fost avocatul Carlo Masstroieni. Ca impresie generală, Argeșul și România s-au bucurat de o deosebită atenție din partea gazdelor din Taormina. De altfel, Leonard Soare a fost invitat să dea un interviu la postul local de televiziune, la care a vorbit în italiană, adresând cu acest prilej un emoționant mesaj numeroasei comunități de români din Sicilia. Italiana fluentă vorbită de Leonard Soare i-a cucerit pe primarul Eligio Giardina și pe ceilalți fruntaşi ai Consiliului Municipal din Taormina, care au fost invitați cu acest prilej să viziteze județul Argeș. Trebuie să recunosc, a fost un moment emoționant acela în care imnul românesc a răsunat în sediul primăriei din Taormina și  Leonard Soare, împreună cu primarul Eligio Giardini, s-au fotografiat cu tricolorul românesc.
Gazdele au făcut participanților la conferință un program cât mai divers și plăcut, totul pentru a-și prezenta și promova localitatea la cel mai înalt nivel.

Invitație la spectacol, la Teatrul Grec din Taormina

4 01Sâmbătă seara, pe 24 iunie, am fost invitați la concertul artistei israelience Noa, prilejuit de deschiderea TaoBook, cel mai mare festival de carte din Sicilia și unul dintre cele mai mari din Europa. Anul acesta, tema festivalului, care a fost transmis în direct la televiziunea de stat italiană „Rai Uno”, a fost „Padre e figli”. Festivitatea s-a ținut la Teatrul Grec, în prezența a 5000 de oameni, într-un impresionant amfiteatru în aer liber și cu o acustică perfectă. În acordurile orchestrei simfonice a teatrului Massimo Belinni din Catania, au fost premiați scriitori străini și italieni, editori, promotori culturali, dar și actori din peninsulă, cum a fost Cristiano de Sica, fiul marelui regizor italian, părintele neorealismului, Vittorio de Sica. În ceea ce o privește pe Noa, tânăra cântăreață născută din tată israelian și mamă yemenită,  aceasta este foarte populară în Italia (a și spus pe scenă că Italia este ca a doua ei patrie), după ce a apărut pe coloana sonoră a filmului premiat cu Oscar în 1999-La vita e bella-cu Roberto Benigni în rolul principal.

Procuror antimafia, premiat şi aplaudat de 5.000 de oameni

4 teatrul grecÎnsă unul dintre cele mai aplaudate momente ale festivității a fost cel în care primarul din Taormina, Eligio Giardina, l-a invitat în scenă pentru a-l premia pe procurorul antimafia din Catanzaro, Nicola Gratteri, pentru lupta sa și a parchetului pe care îl conduce împotriva organizației criminale N’drangheta. E neobișnuit să recunoaștem, cel puțin pentru noi, românii, ca un procuror șef antimafia să fie premiat pentru „implicare civilă”, într-un amfiteatru antic și în aplauzele a 5.000 de oameni veniți la deschiderea unui festival de carte. Interesant e că procurorul șef anti-mafia și-a circumscris discursul pe tema impusă de organizatorii TaoBook, „Tați și fii”, insistând pe faptul că mafioții de acum, spre deosebire de cei de acum o sută de ani, și-au școlit copiii. Îi fac ingineri, avocați, arhitecți ca să poată spăla mai ușor banii în firme paravan și cu aparență de legalitate. El a dat și un exemplu de cum s-a implicat N’drangheta în a stoarce bani din traficul cu imigranți, ultimul flagel care a devastat și devastează Italia. Procurorul Nicola Gratteri a dezvăluit că, din investigațiile parchetului pe care îl conduce, numai o singură familie din N’drangheta a câștigat anul trecut 30 milioane euro din traficul cu imigranți sosiți ilegal în Calabria.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii