Web Analytics
scris miercuri, 15.11.2017

Primarul Câmpulungului este campion al sporurilor la salariu

14 taroiu# Edilul Liviu Țâroiu are spor de indemnizație dintr-un proiect de incluziune socială derulat în Muscel
Indemnizaţiile şi salariile celor din administraţia publică din Câmpulung nu doar că sunt printre cele mai mari din ţară – la nivelul municipiilor de rang II – ci cresc fără încetare. Ultima ocazie a fost oferită de derularea unui proiect cu efecte la nivel socio-economic de care vor beneficia nu numai persoane defavorizate, ci şi favorizaţii Primăriei, în frunte cu primarul Țâroiu.

Primarul Câmpulungului este campion al sporurilor la salariu

Noul proiect cu finanţare europeană se încadrează în ideea de a folosi fonduri externe doar pe ce nu se vede. Asta după ce fostul primar Călin Andrei a insistat cu dorinţa de reabilitare a centrului istoric şi s-a ajuns în situaţia ca municipiul Câmpulung să returneze circa opt milioane de lei către Ministerul Dezvoltării, bani veniţi tot pe filiera Uniunii Europene. Acum, actualul primar investeşte în infrastructură doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar banii din afară sunt atraşi prin proiecte fără rezultate palpabile. Sau cel puţin aşa sunt considerate la acest moment, ţinând cont de antecedentele cazuri.
Proiectul este denumit „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de nord a Municipiului Câmpulung” şi este încadrat în Programul Operaţional Capital Uman, fiind cofinanţat din Fondul Social European. Valoarea totală a cheltuieilor eligibile pentru proiectul care va fi derulat pe 34 de luni este de 16.867.983,53 lei, repartizată pe cei cinci parteneri ai proiectului: Municipiul Câmpulung, Serviciul Public de Asistenţă Socială Câmpulung, Şcoala Gimnazială „CD Aricescu” Câmpulung şi firmele Agrafics Communication SRL Bucureşti şi Profi Jobs Consulting SRL Piteşti. Potrivit presei naţionale, societatea din Bucureşti care va administra peste patru milioane de lei este abonată la banul public, în special prin intermediul Ministerului Mediului.
In extenso, proiectul va avea – se spune – ca rezultat reducerea cu 565 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitatea marginalizată (non romă) situată în anumite zone ale Câmpulungului. Este prinsă aici şi celebra „Şerpărie”, adică mini-cartierul de blocuri care au aparţinut fostei uzine ARO. Toate aceste persoane – copii şi majori – vor beneficia, după caz, de consiliere profesională, cursuri de calificare, sprijin pentru demararea de afaceri, servicii medicale şi juridice, tabere gratuite şi altele. Lucruri des întâlnite în cadrul unor asemenea proiecte în care beneficiarii primesc bani pentru a fi prezenţi la cursuri sau la alte activităţi şi după care nu rămâne mai nimic. Cu excepţia banilor primiţi de cei care implementează proiectul.

Expertului Ţâroiu i-a crescut indemnizaţia cu 25%

Şi sunt persoane care se aleg cu ceva, printre aceştia aflându-se inclusiv primarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu. Cum derularea proiectului a fost demarată, în lista de funcţii pe octombrie 2017 a administraţiei câmpulungene Ţâroiu apare cu un asterisc: primeşte 25% în plus la indemnizaţie pentru implicarea în „Schimbă-ţi viitorul!”. Un viitor fain pentru Ţâroiu, acesta ajungând de la 9.425 de lei lunar la 11.781 de lei. „Sunt patru persoane din administraţie implicate, managerul de proiect, doi experţi de monitorizare şi un responsabil reglementări, dar cred că ar trebui să vorbim despre ce antrenăm noi în acest proiect, cui ne adresăm, nu despre altceva”, spune primarul Câmpulungului.
Din câte am aflat, manager de proiect este directorul economic al Primăriei, Violeta Iarca, şi ea cu o creştere salarială de la 7.974 la 11.961 lei. Ceilalţi implicaţi sunt Ramona Simion, consilier superior în Primărie, şi Cătălin Bădiţă, şeful Serviciului de Asistenţă Socială.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită